Ερωτώμενος σχετικά με τα συμπεράσματά του από την εξέταση του τόπου του εγκλήματος, ο Θωμάς Ζόβας, λιμενικός, μέλος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Σώματος, που στο παρελθόν έχει βραβευθεί για την αυτοθυσία του στη διάσωση μεταναστών, δήλωσε πως δεν θα ήθελε να πει τι έγινε μέσα στο σπίτι «αν είναι η μητέρα μέσα στην αίθουσα» Αφού ενημερώθηκε πως η μητέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας δεν βρισκόταν στην αίθουσα, ο μάρτυρας τόνισε πως η Ελένη Τοπαλούδη «πάλεψε σκληρά για τη ζωή της». «Τη χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω. Είχε παντού αίματα. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα». 

Πώς ταυτοποίησε τη σορό

Ο Θωμάς Ζόβας, ταυτοποίησε την σορό από το τατουάζ που είχε η δολοφονημένη φοιτήτρια στο πόδι της, απευθυνόμενος σε ιδιοκτήτες μαγαζιών για τατουάζ και αμέσως άρχισε να συλλέγει υλικό καμερών καθώς τα χτυπήματα που έφερε η 21χρονη δεν άφηναν καμία αμφιβολία ότι είχε ενώπιον του ένα έγκλημα.

Από τους δρόμους έξω και γύρω από το σπίτι που έμενε η Ελένη Τοπαλούδη ο μάρτυρας συνέλλεξε υλικό που τον οδήγησε στον πρώτο νεαρό κατηγορούμενο. Από την μαρτυρία του ενός οδηγήθηκε στον δεύτερο κατηγορούμενο αλλά και στον τόπο του βασανισμού και βιασμού της Ελένης και ακολούθως στο σημείο που μετά την κατακρήμνιση της εξαντλημένης και βαριά χτυπημένης φοιτήτριας, πέταξαν όλα τα στοιχεία του εγκλήματος.

«Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν»

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη «με πρόθεση να την εξαφανίσουν. Είχαν αποφασίσει από κοινού να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει. Την χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν. Το να πετάξεις στη θάλασσα κάποιον θέλει δυο». Η αποστροφή του λιμενικού προκάλεσε την αντίδραση του ενός εκ των δυο κατηγορουμένων ο οποίος είπε «Το αρνούμαι κατηγορηματικά». Λίγο νωρίτερα ο συγκατηγορούμενος του είχε πει «Λυπάμαι για την Ελένη. Δεν έγινε τίποτα με την Ελένη»

Ο μάρτυρας δέχθηκε τα συγχαρητήρια της εισαγγελέως έδρας, της προέδρου και της πολιτικής αγωγής για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου.

Με την λήξη της σημερινής διαδικασίας ομάδα γυναικών που είχε αναρτήσει πανό έξω από το δικαστήριο φώναξε το σύνθημα «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».