Στην αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο δικηγόρος του στον Άρειο Πάγο, ο καταδικασμένος για τη δολοφονία υποστηρίζει πως έγινε λάθος κατά τη διάρκεια της δικάσιμου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης καθώς ενώ είχε δικηγόρο, επειδή δεν παρουσιάστηκε λόγω προβλήματος, το δικαστήριο του όρισε άλλον και δεν εκπροσωπήθηκε σωστά. Σύμφωνα με το STAR, στην αίτηση αναίρεσης ο Παπάζογλου ζητά να μειωθεί η ποινή του με αφορμή τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Στις 10 Απριλίου 2019 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια τον 35χρονο για το βιασμό και τη δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου.

Κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας είχε πει στον Παπάζογλου πως «ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή».

«Ο πόνος παραμένει ίδιος, όσα χρόνια και αν περάσουν. Να μην αθωωθεί» είπε ο πατέρας της Ζωής Δαλακλίδου.

«Δεν θέλαμε να μειωθεί καθόλου η ποινή» είπε από την πλευρά της η αδερφή της Ζωής Δαλακλίδου.

Η δολοφονία 

Ο 35χρονος σήμερα Χρήστος Παπάζογλου, είχε βιάσει, βασανίσει και κάψει ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της, την Ζωή Δαλακλίδου.

Είχε συλληφθεί και καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών.

Η σορός της Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί τα Χριστούγεννα του 2012 κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη. Η κοπέλα ζούσε στη Θεσσαλονίκη και είχε επισκεφτεί τους γονείς της για τις γιορτές.

Όταν επέστρεφε στο σπίτι της μετά από διασκέδαση, στην είσοδο της πολυκατοικίας της επιτέθηκε ο Χρήστος Παπάζογλου. Την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο, τη βίασε και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.