Την εκτενή του αγόρευση, που απλώθηκε ντοκουμενταρισμένη με παραπομπές στην αποδεικτική διαδικασία για κάθε ισχυρισμό του, ολοκληρώνει σήμερα, Παρασκευή ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών. 

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στο τρίτο κομμάτι της αγόρευσής του, ασχολήθηκε με τη δράση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, πριν αυτό δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013. 

To «βιογραφικό» του τάγματος της Νίκαιας

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης: «Κινητοποιείται σε όλα και πρωταγωνιστεί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν μένει στην τρομοκρατία. Είδαμε προπαγανδιστικά σοου. Βγαίνει στο λιμάνι και μπουκάρει στο πλοίο τη στιγμή που μετάγεται ο αλλοδαπός βιαστής της Πάρου

Το τάγμα στέλνει μήνυμα ότι ‘αφήστε τους δικαστές και τα δικαστήρια’. Κομμάτι της βίας της, θέλει να το κοινοποιεί. Η Νίκαια είναι η τοπική μπαλαντέρ και το αποδεικνύει η παρουσία της». 

Διαρκής εγκληματική δράση

- Στην Κόρινθο, στα επεισόδια έξω από το στρατόπεδο τον Αύγουστο του 2012 είναι η ομάδα της Νίκαιας. 

- Στην Πάρο στις 28/2 του 2013 είναι η ομάδα της Νίκαιας με τις παραλλαγές πόλης. Έχουμε και αναμνηστική φωτογραφία.Το αντιφασιστικό λάβαρο καταλήγει στα γραφεία της Νίκαιας. 

- Στη Σκάλα Λακωνίας τον Ιούνιο είναι πάλι η Νίκαια. Ήταν αυτή η ομάδα που πήγε να καθαρίσει την περιοχή από αλλοδαπούς και Ρομά. 

- Στο «Συνεργείο» τον Ιούνιο του ‘13 είναι η ομάδα της Νίκαιας με επικεφαλής τον Λαγό και τον Μίχο. 

- Στον Μελιγαλά στις 15/9 είναι πάλι η Νίκαια. Επικεφαλής όλοι οι βουλευτές που ξυλοκόπησαν τον Χάμο. 

«Αυτή είναι η εγκληματική προϊστορία της ομάδας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα» καταλήγει ο Καμπαγιάννης.

Η εκπαίδευση του τάγματος

Ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, αναφέρθηκε όμως και στην εκπαίδευση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Σημειώνει:

«Η Ασφάλεια είναι σε εγκληματική επιφυλακή και καλείται το βράδυ της επίθεσης στο ΠΑΜΕ. Δεν είναι ομάδα αποσυνάγωγη. Μια ομάδα που περιορίζεται. Είναι η τοπική πρότυπο, η τοπική μπαλαντέρ. 

Τα μηνύματα στέλνονται σε συγκεκριμένα άτομα και είναι διαβαθμισμένα. Η Ασφάλεια διαθέτει ασυρμάτους και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Παντελώς αδιάφορο αυτό που λέει η υπεράσπιση ότι αγοράστηκαν από τα Jumbo. 

Η Ασφάλεια περνά διαρκή εκπαίδευση. Σεμινάριο της ασφάλειας είναι το «ό,τι κινείται σφάζεται».

Εκτός από τα σεμινάρια εκγύμνασης, γίνεται στρατιωτική εκπαίδευση. Το γεγονός της στρατιωτικής εκπαίδευσης, δεν μας το λένε μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Ο Κορκοβίλης σε διάλογό του στο τηλέφωνο λέει «γίνονταν εκπαιδεύσεις σε στρατόπεδα». 

Είδαμε βίντεο ανάβασης σε βουνά. Στη Σαλαμίνα γίνεται νυχτερινή διαβίωση. Στη Νέδα γίνεται ιδεολογική κατήχηση και βιοσωματική εκπαίδευση. Η υπεράσπιση δεν σας προσκόμισε έγγραφο που να δείχνει ότι ήταν ανοιχτή κατασκήνωση, όπως ισχυριζόταν.  

Να γυρίσουμε στην αρχή του ισχυρισμού; ‘Η ασφάλεια είναι κάποια άτομα που κάθονται στο μπαλκόνι των γραφείων και αν δουν απειλή κλείνουν τις πόρτες και καλούν την αστυνομία’. Τότε τι χρειάζονται όλα αυτά;» αναρωτιέται ο Καμπαγιάννης. 

Η ηγεσία γνώριζε τη Νίκαια

Πώς όμως αποδεικνύεται ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε τη δράση της Νίκαιας και δεν ήταν όπως υποστήριξαν οι απολογούμενοι πρώην βουλευτές, «αυτονομημένη». Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, εξήγησε σχετικά: 

«Η ηγεσία της ΧΑ, κάνει την επιλογή της όχι απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες ασφάλειας. Τέτοιες υπάρχουν σε όλες τις τοπικές. Αλλά η Νίκαια για την ηγεσία είναι πρότυπο. Την αναβαθμίζει ο ίδιος ο αρχηγός της ΧΑ. Γι αυτό Πατέλης και Καζαντζόγλου διορίζονται στα κεντρικά στη Μεσογείων, γιατί εκτιμάται το έργο τους. 

Ο Μιχαλολιάκος τους είχε έξω από το γραφείο του. Μπορούσε να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις τους. Εκτός της πόρτας ήμασταν υποδοχή στο γραφείο του Προέδρου» λέει ο Καζαντζόγλου. Ο Πατέλης και ο Καζαντζόλου στέκονταν έξω από το γραφείο του Μιχαλολιάκου. Ήταν τόσο έμπιστοι. Η ηγεσία τοποθετείται στην εκδήλωση των 2 χρόνων από τα εγκαίνια της Νίκαιας. Παρελαύνουν όλοι οι βουλευτές, επιδοκιμάζουν τη Νίκαια και τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες. 

Προκύπτει ότι το 12-13 η ηγεσία της ΧΑ καμάρωνε για τις παραλλαγές πόλεως της Νίκαιας. Στο Μελιγαλά όλες οι τοπικές είναι πίσω από την Ασφάλεια της Νίκαιας. Η πρώτη γραμμή του Μελιγαλά είναι όλοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα».

•    Στη δίκη, παρακολουθώντας το τρίτο κομμάτι της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η βουλευτής Αννέτα Καββαδία και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου της Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος.