Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και είπε ότι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου είχε πάει την κόρη του στο Σύνταγμα για να παίξει και να απολαύσει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα όμως και ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Παγκράτι της ζήτησε να πάει σε κοντινό σούπερ μάρκετ για να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Εκείνος επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου ζουν με άλλους ομοεθνείς τους, αλλά η Βαλεντίν ήταν άφαντη.

Βγήκε να την ψάξει και δεν την βρήκε. Έπεσε να κοιμηθεί γιατί υπέφερε όπως είπε, από πονοκεφάλους, όμως την άλλη μέρα που ξύπνησε και είδε ότι η 7χρονη κόρη του δεν είχε επιστρέψει, τότε ανησύχησε και δήλωσε την εξαφάνιση στις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, λειτούργησαν δύο επιχειρησιακά κέντρα του «Τούνελ» και του «Χαμόγελου του Παιδιού» για να εντοπίσουν ένα σημάδι από τη ζωή της. Όμως, παρά την μεγάλη κινητοποίηση των τηλεθεατών, δεν υπήρξαν πληροφορίες που να εμφανίζουν το άτυχο παιδί στη ζωή.

Αντίθετα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εκπομπής, μαρτυρίες από τη γειτονιά έκαναν λόγο για περίεργες κινήσεις του πατέρα και ενός συγκατοίκου του τη νύχτα του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής πριν τα Χριστούγεννα. Τους είδαν να βγαίνουν από την πολυκατοικία κρατώντας και τις δύο φορές μεγάλες, βαριές βαλίτσες.

Στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ο οποίος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπήρξε στη ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert από τον πατέρα, αλλά και από τις αστυνομικές Αρχές.

Η μαρτυρία του γείτονα που περιπλέκει την υπόθεση

Γείτονας της οικογένειας της μικρής, που κατοικεί στο διπλανό διαμέρισμα, ανέφερε πως από τότε που μετακόμισαν, υπήρχαν εντάσεις.

«Ήρθαν στην αρχή και νοίκιασαν το σπίτι σαν οικογένεια και ο άνδρας μας σύστησε μια γυναίκα ως σύζυγο του. Μετά τους έξι μήνες, σταμάτησαν οι φασαρίες αφού εκείνη έφυγε και άρχισαν να μπαινοβγαίνουν διάφορα άτομα. Τώρα στο σπίτι μένουν τρεις άντρες και τρεις γυναίκες», είπε στην εκπομπή.

«Εγώ ενημερώθηκα από αστυνομικούς της Ασφάλειας για την εξαφάνιση της μικρής που με πήραν να με ρωτήσουν αν ήξερα κάτι παραπάνω. Δυο μέρες που το παιδί έλειπε, υπήρχε ησυχία στο σπίτι. Ο πατέρας δεν ήρθε να μας ρωτήσει αν είδαμε κάτι, ενώ μας κάνει εντύπωση πως δεν πήγε αμέσως να δηλώσει την εξαφάνιση. Εγώ αν είχα παιδί, δε θα το έστελνα μόνο του έξω σε τέτοια ηλικία. Αν το είχα χάσει, θα το έψαχνα σαν τρελός, θα χτυπούσα πόρτες, θα έκανα τα πάντα για να το βρω. Αυτός δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Μου κάνει εντύπωση γιατί την είχε συνέχεια από κοντά», συμπλήρωσε.