Σε δύο δράσεις που διοργανώθηκαν από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, υποβρύχιο drone εντόπισε 80 ηλεκτρικά πατίνια στο βυθό.

«Μας εξέπληξε αυτή τη φορά που επιχειρήσαμε με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο το γεγονός ότι βρήκαμε από δίκυκλα, πολλά ποδήλατα, έναν μεγάλο μεταλλικό κάδο απορριμμάτων, πάρα πολλά καρότσια σούπερ μάρκετ, μία εξωλέμβια μηχανή, δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού», είπε ο κ. Δημητριάδης στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, βρέθηκαν πίνες στον Θερμαϊκό, γεγονός που αποδεικνύει ότι «είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι καθαρός. Αυτό μας χαροποίησε, είναι το καλό κομμάτι της επιχείρησης».

«Δεν είναι εξυπνάδα αυτό που κάνουν, είναι χαζομάρα. Υπάρχουν και ατυχήματα αλλά τα περισσότερα εξ αυτών φάνηκε από την απόσταση ότι τα έριξαν επίτηδες. Το έκαναν άνθρωποι που δεν έχουν Παιδεία» είπε ο κ. Δημητριάδης. 

Η ανάσυρση των αντικειμένων αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί για αντικείμενα ο βυθός του Θερμαϊκού από το Λιμάνι μέχρι το «Μακεδονία Παλλάς» ενώ το ερχόμενο χρονικό διάστημα οι έρευνες θα επεκταθούν μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.