Την ίδια ώρα και καθώς προχώρα η προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής προκύπτει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τόσο για τα θύματα όσο και για τον τρόπο δράσης της ομάδας των εκτελεστών.

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι οι δύο 44χρονοι (Μαυροβούνιος και Σλοβένος με καταγωγή από το Μαυροβούνιο) συνήθιζαν να τρώνε στη συγκεκριμένη κοσμική ταβέρνα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Κάτι που φαίνεται να γνώριζαν και οι πληρωμένοι δολοφόνοι τους, που επέλεξαν να «χτυπήσουν» στο συγκεκριμένο σημείο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο θύματα, παρότι εμφανίζονται ως ηγετικά στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος στο Μαυροβούνιο, δεν είχαν ούτε ένα άτομο ως προσωπική ασφάλεια παρότι βρίσκονταν σε χώρο προσβάσιμο στον οποιονδήποτε.

Όσον αφορά στην εκτέλεση μπροστά στα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους, πρόκειται για αρκετά συνηθισμένη τακτική στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 5 χρόνια ανάμεσα στις δύο μαφιόζικες φατρίες της πόλης Κότορ του Μαυροβουνίου.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί 25 κάλυκες από 9άρια πιστόλια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο όπλα. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της κοσμικής ταβέρνας.