Συγκεκριμένα η μητέρα γνωστοποίησε το αηδιαστικό περιστατικό μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, όπου και πόσταρε τη σχετική φωτογραφία.

Στην φωτογραφία διακρίνεται ότι στο συσκευασμένο ψωμάκι που δίνεται στα παιδιά του  1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, βρέθηκε μία τεράστια κατσαρίδα.

Τα συγκεκριμένα γεύματα, δίδονται στα παιδιά σε καθημερινή βάση από την περσινή χρονιά και σύμφωνα με άλλες καταγγελίες έχουν βρεθεί και άλλα ευρήματα στα σκευάσματα της εταιρίας όπως σκοτωμένες μύγες μέσα σε φέτα.

Η καταγγελία της μητέρας έφερε την αντίδραση του Δήμου Φυλής, αφού ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου, Γιάννης Κρεμύδας, ζήτησε «τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ειδικότερα αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού».

Η ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Φυλής στο Facebook:

«Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με το υγειονομικό πρόβλημα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διαδικτύου, προέκυψε στο πρόγευμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, εκφράζει, με έγγραφό του προς το Υπουργείο, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας.
Ο Γιάννης Κρεμύδας ζητά τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ειδικότερα αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Φυλής. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο».

Ακόμα ανακοίνωση για το περιστατικό με το οποίο τονίζει «δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή ή αρμοδιότητα», εξέδωσε ο Δήμος Φυλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Φυλής:

«Υγειονομικό πρόβλημα στο πρόγευμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων
Αναφορικά με τα αναγραφέντα στο διαδίκτυο, περί υγειονομικού προβλήματος στο πρόγευμα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, ο Δήμος Φυλής δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή ή αρμοδιότητα.
Σε επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου με τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Παππού, η τελευταία του γνωστοποίησε ότι έχει προβεί στις προβλεπόμενες, από το νόμο, ενέργειες».

Εντατικοποίηση των ελέγχων ζήτησε ο Πατούλης

Με αφορμή καταγγελίες σχετικά με ακατάλληλο τρόφιμο που εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο των Άνω Λιοσίων, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε εντολή στα αρμόδια κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες.