Στο πλαίσιο της προανάκρισης από την ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο γυναίκες, των νεκρών Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, ωστόσο αποδείχθηκαν «σφίγγες». Χαρακτηριστικά φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν θυμούνται ούτε που έμεναν στην Ελλάδα, ενώ φυσικά αρνήθηκαν ότι γνώριζαν την εμπλοκή των συζύγων τους στη μαφία του Μαυροβουνίου. Πάντως, είναι αλήθεια ότι σχετικά πρόσφατα είχαν έρθει στη χώρα μας -λίγο μετά την Πρωτοχρονιά-.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι οι εκτελεστές ή οι εντολείς τους, να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των δύο γυναικών από το Μαυροβούνιο και να τους «οδήγησαν» άθελα τους στα χνάρια των Ντέντοβιτς και Σταμάτοβιτς. «Είτε πράγματι δεν έδιναν σημασία και δεν θυμούνται, είτε δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα σπίτια που διέμεναν γιατί ενδεχομένως σε αυτά να βρεθούν πράγματα που θα πιστοποιούν την εγκληματική δραστηριότητα των συζύγων τους», σχολιάζουν στο Reader.gr αστυνομικές πηγές.

Οι «περίεργοι» Κροάτες που αποδείχτηκαν... Σέρβοι

Ανήμερα των Φώτων, το Reader.gr είχε αποκαλύψει μία συμπλοκή που είχε γίνει σε πολύ γνωστό μπαρ της Γλυφάδας, με «πρωταγωνιστές» τρεις έναν Σέρβο και δύο Κροάτες. Οι τρεις αλλοδαποί τότε είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, ενώ ένας εξ’ αυτών οπλοφορούσε με πιστόλι το οποίο ήταν «καθαρό» και με ξυσμένο τον σειριακό αριθμό. Μετά την προανάκριση, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο, έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν...

Το ακόμα πιο περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι πως όταν εστάλησαν στη Europol φωτογραφίες και δακτυλικά τους αποτυπώματα, αποδείχτηκε πως και οι τρεις ήταν τελικά Σέρβοι και μάλιστα σεσημασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά. Ακριβώς δηλαδή τις ίδιες δραστηριότητες με τους νεκρούς Μαυροβούνιους. Μοιραία, η συγκεκριμένη υπόθεση βγαίνει από το συρτάρι προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλο των «περίεργων» αυτών Κροατών!