Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο, που παρουσιάστηκαν σε ρεπορτάζ του Open, διακρίνονται οι τέσσερις σωματώδεις άνδρες να βρίσκονται στην οδό Κεφαλλήνιας, όπου με αργά βήματα κατευθύνονται προς την ταβέρνα όπου έτρωγαν αμέριμνοι οι δυο άνδρες με τις οικογένειες τους.

Μισή ώρα πριν από την εκτέλεση των δύο 44χρονων, ένας από τους τέσσερις δράστες έφτασε πεζός έξω από την ταβέρνα εκεί είδε σε ποιο ακριβώς σημείο κάθονταν οι δυο Μαυροβουνιοι.

Στο συγκεκριμένο καρέ φαίνεται ένας από τους τέσσερις δράστες να είναι λίγα βήματα πιο μπροστά ενώ οι υπόλοιποι τρεις κινούνται σε σφιχτό σχηματισμό. Οι κινήσεις τους δείχνουν απολυτό επαγγελματισμό και προσήλωση στον στόχο τους. Φορούν στρατιωτικά παντελόνια και όλοι τους μαύρα κοντά μπουφάν ενώ έχουν και καπελά. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που τους καταγράφουν. 

Η ομάδα των τεσσάρων μέσα σε λίγο χρόνο καλύπτει την απόσταση και φτάνει στην ταβέρνα. Μπαίνουν μέσα και χωρίς να διστάσουν με 24 σφαίρες εκτελούν τους δυο καταζητούμενους που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα της Σερβίας.

Όπως φαίνεται, στις φωτογραφίες ντοκουμέντο οι εκτελεστές μετά το χτύπημα βγαίνουν από την ταβέρνα και τρέχοντας κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο διαφυγής τους.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις των τεσσάρων ανδρών όπως έφευγαν, ο ένας από τους δράστες έχει προχωρήσει λίγα μέτρα πιο μπροστά και ενώ από πίσω του τον ακολουθούν δυο ακόμη από την ομάδα. Τρέχουν για να φτάσουν στο όχημα που θα τους απομακρύνει από το σημείο της διπλής εκτέλεσης. Δεν χάνουν δευτερόλεπτο και καλύπτουν την απόσταση σε ελάχιστο χρόνο. 

«Σφίγγες» οι γυναίκες των δύο θυμάτων

Στο πλαίσιο της προανάκρισης από την ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο γυναίκες, των νεκρών Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, ωστόσο αποδείχθηκαν «σφίγγες». Χαρακτηριστικά φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν θυμούνται ούτε που έμεναν στην Ελλάδα, ενώ φυσικά αρνήθηκαν ότι γνώριζαν την εμπλοκή των συζύγων τους στη μαφία του Μαυροβουνίου.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι οι εκτελεστές ή οι εντολείς τους, να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των δύο γυναικών από το Μαυροβούνιο και να τους «οδήγησαν» άθελα τους στα χνάρια των δύο θυμάτων.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Τα σερβικά ΜΜΕ αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», η οποία είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές Αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής τα δυο θύματα, καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι με τις οικογένειές τους σε ταβέρνα της Βάρης.

Τέσσερις ένοπλοι με προτεταμένα πιστόλια μπήκαν στη ταβέρνα, φορώντας κουκούλες full face, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Οι δράστες έχουν διαφύγει με τζιπ με το οποίο και έφτασαν στην ταβέρνα. Στην παρέα των θυμάτων, κάθονταν συνολικά επτά άτομα, με αποτέλεσμα τα δυο θύματα να τραυματιστούν θανάσιμα στο κεφάλι.