Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας ανέφερε πως ο Πάσσαρης είχε οργανωμένο σχέδιο για να αποδράσει από το νοσοκομείο «Γεννηματά» τον Φεβρουάριου 2001, δολοφονώντας του αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο.

«Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο. Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί», είπε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη δολοφονία της αδερφής της φαρμακοποιού και της ιερόδουλης από τη Βουλγαρία, οι οποίες δύο τον είχαν αναγνωρίσει.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμελληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των αστυνομικών στο «Γεννηματά» κατέθεσε στο δικαστήριο: «Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν έναν κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν ‘πού είναι ο αξονικός τομογράφος’. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη».

Μάρτυρας που είδε τον Κώστα Πάσσαρη να φεύγει από το νοσοκομείο κατέθεσε: «Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν “σταματήστε τον”. Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το “Σωτηρία”. Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες».

«Η γυναίκα μου ήταν μικροβιολόγος και πήγαινε στο φαρμακείο. Μπήκε ο Πάσσαρης μέσα, για να θεραπεύσει προφανώς κάποιο τραύμα. Η γυναίκα μου τον αναγνώρισε είπε “ο Πάσσαρης”. Έβγαλε το όπλο και την πυροβόλησε. Μία σφαίρα, διαμπερές τραύμα στην καρδιά, έμεινε επιτόπου. Η φαρμακοποιός έφαγε τέσσερις σφαίρες, δεν σκοτώθηκε» αναφέρει ο σύζυγος της γυναίκας που έπεσε νεκρή από τα πυρά του Πάσσαρη στο STAR.

Έναν χρόνο αργότερα ο γιος του «πήγε στη γιαγιά να μείνει, έμπλεξε με κάτι παρέες. Παίζανε διάφορα παιχνίδια, είχαν ένα πιστολάκι. Δεν ξέρω πως βρήκαν σφαίρα. Την έβαλαν μέσα, το έβαλαν στον κρόταφο του Βασιλάκη, κάποιος πάτησε την σκανδάλη, πάει και ο Βασιλάκης. Είχε μετατραυματικό σοκ μετά την απώλεια της μητέρας του, τον υποστήριζα όσο μπορούσα».

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Δεκεμβρίου 2019 το Εφετείο είχε κρίνει τον Κώστα Πάσσαρη ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθη το 2000 και πέντε ληστείες. 

Οι ρουμανικές Αρχές είχαν κάνει αίτημα για μεταφορά του Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα το οποίο και απορρίφτηκε.