Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ο Μάνος Μαλαγάρης σχολίασε αντιφάσεις, ψέμματα αλλά και το ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων.

«Τέτοια μπουμπούκια είναι οι Άριοι που θα μας έσωζαν»

«Βασικό φυτώριο εγκληματικότητας στη χώρα μας» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο συνήγορος, ο οποίος τόνισε: «Δεν θα απαριθμήσω ούτε τις δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις των μελών της, ούτε θα αναφερθώ αναλυτικά σε περιπτώσεις κατηγορουμένων που έχετε ενώπιον σας και έχουν καταδικαστεί και κατηγορηθεί κατά περίπτωση για βιασμούς ανηλίκων, «μπραβιλίκια», ναρκωτικά, βόμβες σε σινεμά κτλ. Ο κατάλογος με τις καταδικαστικές αποφάσεις της Χ.Α. αποδεικνύει ότι η ίδια αποτελεί βασικό φυτώριο εγκληματικότητας στη χώρα μας. Για λόγους σημειολογικούς και μόνο θα αναφέρω, ότι οι 3 από τους 4 δράστες που έχετε ενώπιον σας για την απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη -ενός ex officio εγκληματία για την Χ.Α.-, έχουν καταθέσει τα εξής: Ο ένας σας δήλωσε ότι ήταν φυλακή για ένοπλες ληστείες (Αγριογιάννης), ο άλλος ότι έχει δικαστήρια για κλοπές (Μαρίας) και ο άλλος ότι έχει κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (Πανταζής σε Κλάπα). Τέτοια μπουμπούκια, είναι οι Άριοι που θα μας έσωζαν από την εγκληματικότητα».

Απασχολούσαν αλλοδαπούς, υπόσχονταν «δουλειά στον Έλληνα εργάτη»

Την ανακολουθία τους ακόμα και στις ρατσιστικές του υποσχέσεις για «δουλειά στον Έλληνα εργάτη» σημείωσε ο συνήγορος Μαλαγάρης, απαριθμώντας. «Όλως ενδεικτικά αναφέρουμε: Τις δηλώσεις Μπούκουρα ότι απασχολούσε κατά βάση αλλοδαπούς στα επιχειρήσεις του. Την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης Σταματούκου, ότι «Ο Μίχος χρησιμοποιούσε αλλοδαπούς για να μαζέψει ελιές», ενόσω ο ίδιος ο Μίχος, βέβαια, δούλευε «πόρτα» σε νυχτερινά μαγαζιά. Την περίπτωση της Σκορδέλη η οποία, ενόσω «καθάριζε» τον ο Αγ. Παντελεήμονα από τους αλλοδαπούς, το δικό της σπίτι το καθάριζε αλλοδαπή. Και όχι μόνο. Είχε «προσλάβει» και έτερη αλλοδαπή για να φυλάει την μητέρα της όπως η ίδια μας δήλωσε. Το πλέον οξύμωρο, όμως, τα κατεσχεθέντα στην οικία της Σκορδέλη: Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης, δίπλα από το έντυπο υλικό της Χ.Α. με τίτλο «Παρεμπόριο STOP», προκύπτει ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «Δύο τσάντες των ΙΚΕΑ, χρώματος μπλε, πλήρεις απομιμητικών προϊόντων όπως τσάντες και ψηφιακοί δίσκοι κλεψίτυποι μουσικής και ταινιών», για τα οποία φυσικά και αθωώθηκε».

«Δεν εξελέγησαν τυχαία»

Ο συνήγορος του ΠΑΜΕ, αντέκρουσε ακόμα τον ισχυρισμό της υπεράσπισης, ότι οι κατηγορούμενοι ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται «λόγω της συγκυριακής εκλογής τους στις βουλευτικές εκλογές του 2012». «Η αλήθεια είναι ότι εαν πράγματι είχαν εκλεγεί τυχαία λόγω διαφόρων συγκυριών θα είχαν την τύχη του εκλεγέντα βουλευτή Σιώη ο οποίος, παρότι άνεργος, υποχρεώθηκε σε παραίτηση επικαλούμενος …«φόρτο εργασίας», προκειμένου να λάβει τη θέση του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος.

Οι βουλευτές κάθε άλλο παρά τυχαία πρόσωπα ήταν. Ήταν αποκλειστική επιλογή του Αρχηγού, ο οποίος επέλεξε πολύ προσωπικά τα πρόσωπα που θα έχει δίπλα του όταν ονειρευόταν τις καρεκλιές του 65 και τα χαστούκια εντός Κοινοβουλίου και τηλεοπτικών πάνελ. Και πράγματι, οι επιλογές που έκανε, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν ορθές με βάση την στάση που κράτησαν οι βουλευτές σε όλη την πορεία της εγκληματικής δράσης και συγκάλυψης της εγκληματικής οργάνωσης».

Ασχολούμενος όμως και με την ίδια την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» και την αντιμετώπισή της από κατηγορούμενους και υπεράσπιση.

«Αξίζει να εξετάσουμε και αυτόν τον μαυρογυαλούρικο ισχυρισμό της υπεράσπισης, δηλαδή την διάγνωση του αδικήματος της διεύθυνσης με βάση την …«κατά τόπον αρμοδιότητα» των βουλευτών. Τι μας λένε λίγο πολύ οι Αλεξόπουλος, Μπαρμπαρούσης, ο Μπούκουρας κτλ: Ότι στο χωριό τους δεν έγινε καμία δολοφονία από κάποια δράση της Χ.Α. και άρα άνθρακας ο θησαυρός. Και μάλιστα, όταν αναφερόμαστε σε διάφορες επιθέσεις και ελέγχους σε λαϊκές αγορές, σε άπλυτους που περνούν από τα γραφεία τους σε εισβολές σε νοσοκομεία κτλ δηλώνουν περήφανα ότι πρόκειται για πλημ/τα.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι κατά τόπον πλημ/κες δράσεις της Χ.Α. με τους στοιχισμένους φουσκωτούς να εισβάλλουν στις λαϊκές και τα νοσοκομεία και να τα σπάνε, αποδεικνύει ότι ακόμη και στον χωριό τους, η ε.ο. είχε συγκροτημένο και ετοιμοπόλεμο επιχειρησιακό βραχίονα. Με άλλα λόγια, υπήρχαν κατά τόπον συγκροτημένες ομάδες κρούσης σε πανελλαδικό επίπεδο όπως διαφάνηκε από τη δράση τους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των κ.κ. βουλευτών».

Η κάλυψη της ηγεσίας στους δράστες

Για τη συστηματική κάλυψη δραστών εγκληματικών πράξεων, αλλά και τη νομική συνδρομή τους, μίλησε ο Μάνος Μαλαγάρης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση, παρείχαν ευθεία βοήθεια στα μέλη της οργάνωσης, μέσω παροχής νομικής συνδρομής καθώς και συμπαράστασης σε περίπτωση σύλληψης τους. {..} Νιώθουν Άριοι και όλους εμάς τους υπόλοιπους μας περνάνε για ανόητους.

Νομική Αρωγή των δραστών έχουμε δει:

  • Στην περίπτωση της αναζήτησης δικηγόρου για τον Ρουπακιά (βλ. απολογία Πατέλη και επικοινωνία Λαγού – Ζωγράφου το βράδυ της δολοφονίας).

  • Στον ίδιο συνήγορο - τον Ι. Ζωγράφο- απευθύνθηκε και το μέλος της Κ.Ε. ο Σιατούνης τον Δεκέμβριο του 2013 ενόψει της απολογίας τους στην κ. Κλάπα. Στον Σιατούνη πήγε ο Ζωγράφος και στον Στράτο ο Δημητρακόπουλος.

  • Τα αυτά ισχύουν για Πανταζή – Χατζηδάκη σε εμάς. Στον Δήμου εξ΄ άλλου υποσχέθηκαν ότι θα του βάλουν δικηγόρο από το κόμμα αν αποδεχτεί να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του. Ομοίως, το κόμμα έβαλε δικηγόρο στους συλληφθέντες για την επίθεση στους αλιεργάτες, στον Περίανδρο κ.α.

Παρουσία βουλευτών στα Αστυνομικά Τμήματα όπως:

  • Στην περίπτωση της επίθεσης στο Συνεργείο έχουμε την παρουσία των βουλευτών Μίχου – Παναγιώταρου στο ΑΤ καθώς και τις συνομιλίες Αγιοβλασίτη με Καζαντζόγλου ότι θα επικοινωνήσει με Λαγό για εξεύρεση δικηγόρου.

  • Παρουσία του βουλευτή Κασιδιάρη στο ΑΤ Αναβύσσου μετά την επίθεση στον Ζαμπέλη.

  • Παρουσία του Παναγιώταρου στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα προς υποστήριξη των Σκορδέλη, Περρή, Παπαβασιλείου.

  • Παρουσία-συμπαράσταση του Λαγού-Κασιδιάρη στο δικαστήριο των Στράτου- Σιατούνη.

  • Απελευθέρωση συλληφθέντος έξω από το Χυτήριο από τον Βουλευτή Παπά. κ.α»

Οι διαγραφές που δεν έγιναν ποτέ

Και βέβαια αφού υπάρχει κάλυψη και νομική συνδρομή, δεν θα μπορούσαν να είναι αληθή τα περί διαγραφών, που άλλοι απολογούμενοι υποστήριξαν και άλλοι όχι.

Λέει ο συνήγορος: «Μπορεί η υπεράσπιση να αντιλέξει και να μας πει «Μα καλά. Γιατί να τους διαγράψουμε όλους αυτούς; Εδώ η κ. Εισαγγελέας ουσιαστικά μας είπε ότι δεν έπρεπε να είχαμε καν απολύσει τους Πατέλη- Καζαντζόγλου. Εμείς γιατί να διαγράφαμε όλους τους εμπλεκόμενους;»

Αν θέσει αυτό το ερώτημα η υπεράσπιση τότε μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όχι μόνο γιατί δεν μας προσκόμισε καμία έρευνα εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και από τις απολογίες τους φαίνεται ότι έκαναν τους κινέζους αλλά κυρίως γιατί νομίζει ότι έχει περάσει στο ντούκου ότι δεν διέγραψαν ποτέ τον Ρουπακιά. Εκτος αν πιστεύουν ότι έχουμε φάει το παραμύθι του περαστικού. Ότι το 5μελές της Νίκαιας υπερέβη κάθε μαθηματικό αξίωμα και διέθετε 4 μέλη.

Κατά τα άλλα, ο Μιχαλολιάκος, μετά από 6 χρόνια, δήλωσε απολογούμενος ότι έκλεισε το γραφείο της Νίκαιας και ότι απολύθηκαν οι Πατέλης και Καζαντζόγλου. Προς απόδειξη, μάλιστα του ισχυρισμού τους έβγαλε και τον …«άσσο» από το μανίκι του, ήτοι τις δύο απολύσεις των πιο πάνω. Όμως, τα έγγραφα αυτά ξεσκέπασαν ακόμα περισσότερο τον μηχανισμό συγκάλυψης της εγκληματικής οργάνωσης, καθ΄ όσον ενώ είχαν συνταχθεί στις 20/9/2013 ανέφεραν ως χρόνο απόλυσης τις 16/9/2013, ήτοι μια μέρα πριν από την δολοφονία, αποκαλύπτοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες της οργάνωσης να κουκουλώσει την υπόθεση».