Τις αποδείξεις για τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική οργάνωση, συνόψισε ο Μάνος Μαλαγάρης, στο τρίτο και τελευταίο μέρος της αγόρευσής του στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας για τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ανέφερε ότι μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορο για τη θεμελίωση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης το αν ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της ή στοχοποιήθηκε το ίδιο εκείνο βράδυ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η στοχοποίησή του δεν έχει αποδειχτεί κατά τη διαδικασία.

Απαριθμώντας τα γεγονότα που αποδεικνύουν τη στοχοποίηση Φύσσα, ανέφερε:

«Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της εγκληματικής οργάνωσης και αυτός ήταν ο λόγος που συγκροτήθηκε άρον - άρον η ομάδα κρούσης της Νίκαιας εκείνο το βράδυ. Αυτή η στοχοποίηση του Φύσσα, προκύπτει, πρώτα απ΄ όλα, από παραδοχές των ίδιων των μελών της οργάνωσης: Του Ν. Αποστόλου και του Ν. Τσορβά. Ακούσαμε την τηλεφωνική συνομιλία του κατηγορούμενου Ν. Αποστόλου με την σύζυγο του στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Τον ψάχναμε».

Ο Αποστόλου

Μετά και από αυτό, δεν είναι παράλογο που σύσσωμη η υπεράσπιση -με πρωτοστατούντα και τον ίδιο τον κατηγορούμενο και τον συνηγόρο του- προσπαθεί να παρουσιάσει τον Αποστόλου ως «πιο βλάκα και από τα βλήτα» (Άγγος), «φαντασμένο», «παραμυθά» κτλ.. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση τον έχει τοποθετήσει γραμματέα στο σωματείο της στη Ζώνη με Πρόεδρο του Δ.Σ., μάλιστα, τον ίδιο τον Άγιο Νικόλαο –όπως κατέθεσε ο Κυριτσόπουλος και γραμματέα ένα ..βλήτο.

Η υπεράσπιση ωστόσο αμέλησε να παρουσιάσει ως βλήτο και φαντασμένη και την ίδια τη σύζυγο του Αποστόλου, η οποία από την τηλεφωνική συνομιλία, προκύπτει και αποδεικνύεται ότι ήταν και η ίδια παρούσα στο περιστατικό που της αφηγείται ο σύζυγος της.  {«..θυμάσαι που τον είχαμε πετύχει σε κάτι φανάρια στην Νίκαια και τους έβριζα; τότε που ήμασταν με το παιδί και μου λεγες πάμε να φύγουμε; Και σ΄ άφησα εσένα πιο πάνω και άφησες το παιδί και κατέβηκα μετά με τον Δεβελέκο και τον Μάκη και τους ψάχναμε; Που κόλλαγε τις αφίσες και έλεγε «έλα» «έλα» Απάντηση: Ναι ...Αποστόλου: Ε αυτό το μπαστάρδι ήτανε»).

Η αλήθεια, είναι βέβαια, ότι βλήτο-ξεβλήτο ο Αποστόλου κατάφερε και αποφοίτησε από τους πυρήνες δοκίμων μελών όπως προκύπτει από το Βίντεο Ορκομωσιας με τον ομώνυμο τίτλο.

Ειλικρινά δε ξέρουμε τι να υποθέσουμε ότι είναι πιο χαμηλό: Το επίπεδο της σχολής επιμορφώσεως των ναζιστών που δέχεται στις τάξεις του ένα βλήτο ή οι ίδιοι οι μαθητές του; 

Επιπλέον, ο Αποστόλου στον ίδιο διάλογο όπου συνομολογεί την στοχοποίηση του Φύσσα αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε ένα καβγά στον Μοναστηράκι με Αλβανούς μαχαιρωμένους («.στο Μοναστηράκι βγήκάνε 1 ώρα πριν οι δικοί μας ... έστειλαν 9 Αλβανούς στο νοσοκομείο με μαχαίρι..») γεγονός που επίσης αποδείχτηκε ως αληθές από ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας το οποίο και σας προσκομίσαμε στα αναγνωστέα έγγραφα μας».

Οι αστυνομικοί

Οι καταθέσεις των παρευρισκόμενων αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν καν στόχοι της επίθεσης είναι άκρως αποκαλυπτικές για τους σκοπούς των επιτιθέμενων. Οι ίδιοι οι Αστυνομικοί κατέθεσαν ενώπιον σας ότι, καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, ήταν φοβισμένοι και φορούσαν τα κράνη τους: Αστυνομικός Λεγάτου «Φορούσα το κράνος επειδή φοβήθηκα», Αστυνομικός Μπιάγκης «Φορούσα το κράνος για να μη πέσει καμία ροπαλιά» Αστυνομικός Δεληγιάννης «Η φασαρία που γινόταν μου δημιουργούσε φόβο» Οι ίδοι δηλαδή οι Αστυνομικοί οι οποίοι δεν ήταν καν στόχοι της επίθεσης φορούσαν τα κράνη τους γιατί φοβόντουσαν!

Ο Ρουπακιάς

Το σπουδαιότερο, όμως, αποδεικτικό στοιχείο μας το έδωσε ο ίδιος ο δολοφόνος του Π. Φύσσα με την απολογία του στο ακροατήριο: «Ο άνθρωπος (αναφερόμενος στον Π. Φύσσα) πιθανόν σκέφτηκε ότι πάμε να τον περικυκλώσουμε γιατί κάποιοι τον κυνηγήσανε. Η παρέα με τα μηχανάκια- οι Χρυσαυγίτες. Άλλοι πήγανε στην Κεφαλληνίας. Άλλοι πήγανε ευθεία σε μια πυλωτή. Και μάλλον υπέθεσε (βλέποντας το αυτοκίνητο) ότι πάμε να τον περικυκλώσουμε».

Η δήλωση αυτή του Ρουπακιά, επιβεβαιώνει όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες περιέγραφαν, από την δική τους οπτική ο καθένας, την σχεδιασμένη περικύκλωση του Π. Φύσσα από την ομάδα των Χρυσαυγιτών αποδεικνύοντας τον κοινό ανθρωποκτόνο σκοπό της ομάδας κρούσης.

«Μη μαχαιρώσατε ξανά τον Παύλο»

Κλείνοντας την αγόρευσή του, ο Μάνος Μαλαγάρης, κάλεσε το δικαστήριο – επαναλαμβάνοντας την προτροπή της Μάγδας Φύσσα κατά την εισαγγελική πρόταση - «να μην ξαναμαχαιρώσει τον Παύλο».

Μιλώντας μάλιστα για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και τους συνηγόρους τους, έφερε τη στάση τους σε ευθεία αντίθεση με αυτή των δραστών, που αναγκάστηκαν να απαρνηθούν τόσο τη δράση όσο και τις ιδέες τους. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνήγορος: «Για όλα αυτά, ζητάμε την καταδίκη των κατηγορούμενων. Για δύο λόγους: Γιατί πολύ απλά οι δράστες αυτών των απεχθέστατων εγκλημάτων πρέπει να τύχουν της τιμωρίας που τους αξίζει και να οδηγηθούν στη φυλακή. Και γιατι δεν πρέπει με την απόφαση σας να μαχαιρώσετε ξανά τον Π. Φύσσα όπως σας ζήτησε η μητέρα του η Μάγδα.

Σε ότι μας αφορά, θα έχετε καταλάβει ύστερα από τόσα χρόνια ότι όλοι εμείς δεν ήμασταν απλά οι δικηγόροι των συνδικαλιστών κομμουνιστών. Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο Παναγιώτης Γκούτης, ο Νίκος Ζύμαρης, ο Μιχάλης Βαξεβάνης, ο  Δημήτρης Διαμαντάκης, ο Γίωργος Σκλαβόλιας, ο Ιορδάνης Πουντίδης, ο Θοδωρής Τηλιακός, ο Θοδωρής Καραμπέρης και ο Σταύρος Λεκοδημήτρης είναι όλοι τους φίλοι, μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εμείς που τους εκπροσωπούσαμε όλα αυτά τα χρόνια μοιραζόμαστε μαζί τους τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ιδανικά. Ξοπίσω από τα δικά τους βήματα βαδίζουμε και εμείς.  

Αυτοί ήταν οι λόγοι που σε όλη την διαδικασία -όσο μας επέτρεπαν οι ικανότητες μας- υπερασπιστήκαμε τις θέσεις, τις απόψεις και τα «πιστεύω» τους που είναι και δικά μας «πιστεύω». Αυτό το τελευταίο νομίζω πως δεν το κρύψαμε ποτέ. Ποτέ εξάλλου δεν νιώσαμε την ανάγκη να αποκρύψουμε την ιδεολογία και τις πράξεις των θυμάτων που υπερασπιζόμασταν. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ιδιότητα τους ως μέλη του ΚΚΕ και ούτε νιώσαμε την ανάγκη να προσβάλλουμε ως πλαστό το καταστατικό του ΚΚΕ που έφεραν στο δικαστήριο σας οι Χρυσαυγίτες.    

Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου σας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Χ.Α. είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Επίσης, έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις, θα επωάζονται και θα γεννιούνται όσο εξακολουθούν να υπάρχουν τα κοινωνικά φαινόμενα της ανεργίας, της φτώχειας, της μετανάστευσης και της εξαθλίωσης. Μέχρι να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα γνωρίζουμε ότι η δράση τέτοιων οργανώσεων είναι αντιστρόφως ανάλογη της συνειδητής και οργανωμένης δράσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.  Γνωρίζουμε επίσης, ότι τέτοιες οργανώσεις θα τυγχάνουν πάντα της θαλπωρής του κράτους και των μηχανισμών του.

Ζητάμε να τους καταδικάσετε με τις αυστηρότερες των ποινών για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει και να αποδώσετε το αίσθημα δικαίου της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Δεν πιστεύουμε πως η απόφαση σας όσο αυστηρή και αν είναι, μπορεί να εξαλείψει την εμφάνιση τέτοιων οργανώσεων. Ωστόσο η απόφαση σας μπορεί να συμβάλλει –από το δικό της μετερίζι- στον περιορισμό τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων. Σε περίπτωση που τους απαλλάξετε ή σε περίπτωση που κάνετε δεκτούς τους αστείους ισχυρισμούς τους «περί παύσης της Τοπικής Νικαίας» από τον Μιχαλολιάκο και όχι από τον Λαγό τότε είναι σίγουρο ότι θα δώσετε αέρα στα πανιά τους».