Μεταξύ αυτών και η πρώην περιφερειαρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, η οποία δεν παρίσταται στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Συγγενείς και κάτοικοι της Μανδρας, ζητούν «δικαίωση». «Έχασα την μάνα μου, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, είμαι σε άσχημη κατάσταση», αναφέρει στο Reader.gr, η κα. Αναστασίου Σοφία.

«Ζητάω δικαιοσύνη και να εξαντλήσει το δικαστήριο όλη την αυστηρότητα ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικές τραγωδίες. Εγώ έχασα την μητέρα μου αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί ήδη από εχθές είμαι σε πολυ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ξαναθυμάμαι πάλι γεγονότα που δεν ξεπερνιούνται. Έχουν γίνει έργα χωρίς βέβαια να έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο είναι τραγικό «το να πρέπει» να πεθαίνουν 24 άνθρωποι με τέτοιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια».

Η κα. Πέππα Δήμητρα, κάτοικος της Μανδρας κάνει λόγω για «εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια».

«Άκουσα τους συμπατριώτες μου που έχασαν τους ανθρώπους τους άδικα, αυτά τα 24 θύματα στην πλημμύρα της Μάνδρας, η οποία είναι ένα γεγονός το οποίο δεν πρόκειται να επανέλθει, πέραν τον υλικών καταστροφών που έχουν πάθει οι κάτοικοι. Όμως οι ζωές δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω, γι αυτό λοιπόν ζήτω δικαίωση, η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να κάνει το χρέος της διότι δεν μπορώ να δεχτώ την θεομηνία από το 1996, ότι ο θεός τα έχει βάλει με την Μανδρα. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια όλων αυτών των ανθρώπων που διοίκησαν την πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι κατοικος της Μαδρας και ζήτω δικαίωση για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Έχασα φίλους και γνωστούς από την γειτονιά μου, το παλικάρι της κολλητής μου και τον άνδρα της φίλης και αυτό δεν μπορώ να τον συγχωρεσω σε κανέναν», είπε η κα Πέππα. 

«Γίνονται κάποια έργα, αλλά αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, δεν επαρκούν γιατί η μελέτη έχει γίνει πριν 20 χρόνια. Κάθε φορά που βρέχει μένουμε ξενύχτες και περιμένουμε μην συμβεί κάτι απρόοπτο. Δεν λειτούργησε ούτε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ούτε από την Περιφέρεια. Δεν είχαν την υποχρέωση αφού όλη την νύχτα στο βουνό βρέχει; Εμείς που να το ξέρουμε δεν έχουμε την δυνατότητα. Στις 7 παρά 20 το πρωί είδαμε αυτό το ποτάμι να μπαίνει μέσα στα σπίτια μας. Είχαν κλείσει τα ρέματα, τα οποία δεν είχαν καθαριστεί ποτέ. Καταστράφηκε το σπίτι μου και αλλά σπίτια. Χάσαμε τέσσερα αμάξια. Ένα σπίτι κατεστραμμένο τελείως. Φανταστείτε πως έμειναν μόνο τα ντουβάρια», ανέφερε κάτοικος της Μάνδρας που βρέθηκε στα δικαστήρια.

«Ήρθαμε εδώ για να απαιτήσουμε από το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση. Δεν έχουμε καμία διάθεση διεκδικήσεως», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων και βρίσκεται στο βήμα της πολιτικής αγωγής.

Οι συνήγοροι και η πολιτική αγωγή έκαναν αίτημα αλλαγής της διεξαγωγής του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δίκη. 

Η δίκη διεκόπη για τις 28 Ιανουαρίου.