Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για κρατούμενους, που φυλάσσονταν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και εμφάνισαν συμπτώματα ψώρας.

Οι ασθενείς, ηλικίας 17,18 και 19 ετών κατά δήλωσή τους, εισήχθησαν στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία και θα παραμείνουν για τρεις ημέρες στο νοσοκομείο στο οποίο θα βρίσκονται σε καραντίνα.

Έξω από την πόρτα του θαλάμο όπου βρίσκονται υπάρχει το σήμα «Απαγορεύεται» και στο σημείο βρίσκονται άτομα της αστυνομίας για τη φύλαξή τους.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, διαταχτήκαμε να προβούμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι (6) ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου.

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του».