Οι έρευνες πραγματοποιούνται και στη Γαλλία καθώς ο πατέρας της φέρεται να ταξίδεψε στο παρελθόν στο Παρίσι και να ζούσε μια άνετη ζωή, σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ.

Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, Αμπελκά, ισχυρίστηκε πως όλα τα προσωπικά της αντικείμενα είναι στο σπίτι όπου ζούσε με άλλα άτομα και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί το παιδί.

Σχολιάζοντας μαρτυρίες γειτόνων πως μετά την εξαφάνιση του παιδιού κάποιοι βγήκαν με βαλίτσες από το σπίτι, ο πατέρας απαντά: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι τέσσερις ημέρες περίπου πριν την εξαφάνιση της κόρης μου, ήρθε εδώ μια γυναίκα από το Κονγκό κρατώντας μια βαλίτσα».

Ο Αμπελκά εξηγεί γιατί δεν την έστειλε σχολείο λίγες ημέρες πριν εξαφανιστεί, αλλά και τι πιστεύει πως της έχει συμβεί:«Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου δεν πήγε σχολείο γιατί δεν είχαμε φαγητό να της δώσουμε και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό. Περνάνε πολλά σενάρια από το μυαλό μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω την κόρη μου γιατί έχουμε περάσει πάρα πολλά και έχουμε υποφέρει. Κοιμηθήκαμε σε δάση στην Τουρκία και γενικά ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Αισθάνομαι πως είναι ζωντανή και πως δεν της έχει συμβεί κάτι κακό».

Τι λένε οι γείτονες της αγνοούμενης μαθήτριας

Γείτονες μιλούν για τη μικρή Βαλεντίν και υποστηρίζουν πως την έβλεπαν και μόνη της στο σούπερ μάρκετ.

Ένας κάτοικος διπλανής πολυκατοικίας έβλεπε διαφορετικά πρόσωπα να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι της μικρής κρατώντας βαλίτσες.

Η αστυνομία ερεύνησε τη γειτονιά μήπως κάποιοι είδαν κάτι σχετικό με το παιδί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως η 7χρονη Βαλεντίν εξαφανίστηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων από το Παγκράτι.