Λόγω του λανθασμένου στίγματος, το εξαμελές πεζοπόρο τμήμα που μπήκε στο φαράγγι της Ίμπρου, όπου και χάθηκαν για να τους εντοπίσει έχασε χρόνο και η θερμοκρασία ολοένα και πέφτει, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την κατάσταση της ομάδας των περιπατητών που έχασε τον προσανατολισμό της.

Τα νέα δεδομένα, αναπόφευκτα, αναδιαμορφώνουν και τον σχεδιασμό και «απλώνουν» το χρονικό ορίζοντα της επιχείρησης μέσα στη νύχτα.

Όπως είπε στο Cretalive, ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται με έξι ακόμη άτομα από την 3η ΕΜΑΚ, ενώ οι περιπατητές επικοινωνούν μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και είναι καλά στην υγεία τους.

Περίπου στις 21:00, η ομάδα διάσωσης έφτασε σε σημείο από όπου μπόρεσε να εντοπίσει πίσω από ορεινή πλαγιά, τους αγνοούμενους, οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιά για να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο η περιπέτεια δεν λήγει εδώ, καθώς τα αρκετά μέτρα χιονιού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα προσέγγισης των περιπατητών και συνιστούν κίνδυνο ακόμη και για τους άρτια εκπαιδευμένους διασώστες.