Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αδικήματα που μπορεί κανείς να διαβάσει στο εγκληματικό βιογραφικό του Σαντέρ Πεμάι, ο οποίος συνελήφθη -για έκτη φορά- από την ΕΛ.ΑΣ. για το φορτίο μαμούθ των 1.181 κιλών κοκαΐνης στον Αστακό.

Ο λόγος για έναν από τους πιο διαβόητους Αλβανούς κακοποιούς, μέλος της πάλαι ποτέ αδίστακτης συμμορίας του Μαριάν Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από πολύωρη ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στα βουνά του Σουλίου.

Ο 41χρονος σήμερα Σαντέρ Πεμάι, τον Φεβρουάριο του 2010 είχε πρωταγωνιστεί σε ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα, όχι απλά πυροβολώντας εναντίον αστυνομικών, αλλά ρίχνοντας και πέντε χειροβομβίδες. Τότε, είχε χάσει τη ζωή του ένας αθώος πολίτης που διέρχονταν από το σημείο, ενώ είχαν τραυματιστεί και δύο αστυνομικοί.

Ο πρώτος φάκελος για τον Σαντέρ Πεμάι σχηματίστηκε στην Ασφάλεια Αττικής το μακρινό 2000, ενώ παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν πέντε φορές για «σκληρά» ποινικά αδικήματα, κατάφερνε να παίρνει άδειες από τα καταστήματα κράτησης. Μάλιστα, τρεις φορές δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια του στη φυλακή.