Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «σηκώνει χέρι» και χαστουκίζει έναν 11χρονο, ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει πάνω στη συγκεκριμένη περιπολία. Αυτό, χωρίς να έχει συμβεί οτιδήποτε που θα δικαιολογούσε ακόμη και τον έλεγχο από την πλευρά των αστυνομικών. Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τρεις συνάδελφοι του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βιαιοπράγησε εναντίον του ανήλικου, όχι μόνο δεν συνέλαβαν επιτόπου τον «νταή» ένστολο, αλλά εμπόδισαν τον 11χρονο στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε εισαγγελέας ενώ κινήθηκε και η διαδικασία από της Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί της περιπολίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ αναμένεται να ασκηθούν και ποινικές διώξεις.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.