Στο βίντεο φαίνεται ο μαθητής να στέκεται απειλητικά μπροστά στην καθηγήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες ακριβώς πίσω της. Η καθηγήτρια, παρά το ύφος του μαθητή, τον παρακολουθεί ψύχραιμη. Λέγεται ότι ο μαθητής την «τραμπούκισε» προκειμένου να του σβήσει απουσία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε την διερεύνηση του περιστατικού. Σε ανάρτησή της στα social media έγραψε:

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης είπε πως το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με συνέπεια ο μαθητής να πάρει αποβολή.