Την αγόρευσή του, συνέχισε ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως «Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα «και όχι την ποινική». Προσπάθησε να διευκρινίσει, ότι εννοούσε το πολιτικό κόστος. Το ίδιο μας είπαν και οι υπόλοιποι σαν στρατιωτάκια ακολουθώντας». 

Όπως σημείωσε ο ίδιος όμως, υπάρχει… γλωσσολογικό πρόβλημα στην «ανασκευή» του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης. Αναφέρει συγκεκριμένα ο Σαπουντζάκης: «Γίνεται όμως αυτό; Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι απόλυτο δικαίωμα του αναλαμβάνοντος αλλιώς την αποποιείται. Δικαίωμά του. Δεν νοείται όμως στην ελληνική γλώσσα «ανάληψη πολιτικού κόστους». Το κόστος, δεν σε ρωτάει, έρχεται από μόνο του αυτόματα. Δεν λες «αναλαμβάνω το κόστος». Είναι κάτι αντικειμενικό. 

Σωστά και αυθόρμητα εξέφερε τον λόγο του ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι κουτός. Την αλήθεια έλεγε. Εκ των υστέρων αντιλαμβανόμενος πως αυτό αποτελεί πλήρη ομολογία, προσπάθησαν να το αντιστρέψουν αντίθετα όμως προς τη λογική και την… ελληνική γλώσσα». 

«Η απολογία Λαγού το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης»

Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας την απολογία του Ιωάννη Λαγού, σημείωσε: «Ο κατηγορούμενος, έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης που περιφρονεί τη Δικαιοσύνη και αυτό το δικαστήριο. Επιτέθηκε στην έδρα. Σας είπε «ντροπιάσατε τη διαδικασία». Σας είπε ότι «μας τραβολογάτε για βεγγαλικά». Ότι τον «ρωτάτε για τηλέφωνα και μηνύματα γιατί δεν έχετε κάτι άλλο να μας πείτε». 

Ο Λαγός έχει κάθε λόγο να μη θέλει σχέσεις με τη Δικαιοσύνη, όπως κάθε εγκληματίας. Αυτές οι εκφράσεις κατά του δικαστηρίου εκτός από αβάσιμες και προκλητικές, φανερώνουν πανικό και αδυναμία αντιμετώπισης του κατηγορητηρίου. Όποιος βρίζει το δικαστήριο είναι αδύναμος, όχι δυνατός όπως θέλει να εμφανίζεται».

Πλήθος κόσμου στο δικαστήριο

Γεμάτο ήταν το ακροατήριο καθώς μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ βρέθηκαν μαζικά στο δικαστήριο. Στο ακροατήριο βρέθηκαν ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Γιάννης Δελής, το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Γιώτα Ταβουλάρη, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου του Πειραιά, θύμα σε μια από τις συσχετισμένες υποθέσεις και μάρτυρας κατηγορίας στη Δίκη, Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Τέλος στο ακροατήριο βρέθηκε και ο πολιτικός επιστήμονας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος.