Πρόκειται για την κόρη του 62χρονου που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών και δύο μηνών για την εμπλοκή του στην απαγωγή Λεμπιδάκη.

Η νεαρή ενεπλάκη στην υπόθεση σε ηλικία 16 ετών και γι αυτό το λόγο έχει σχηματιστεί σε βάρος της ξεχωριστή δικογραφία και δεν δικάστηκε με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Η δίκη της νεαρής γυναίκας έχει οριστεί για την Τετάρτη στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου.

Η κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης».

Η κοπέλα είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, λίγο μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την Αστυνομία.

Μετά την απολογία της στον αρμόδιο ανακριτή, η ανήλικη τότε κοπέλα είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Επισημαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή η μικρή είχε υποστηρίξει ότι δε γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση, παρά έκανε απλά ό,τι της ζητούσε ο πατέρας της.

Η κοπέλα φέρεται να ενεπλάκη στην υπόθεση στο πλαίσιο του ρόλου που φέρεται πως είχε ως αποστολέας επιστολών και μηνυμάτων προς την οικογένεια Λεμπιδάκη ο πατέρας της.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος μετά τη σύλληψή του, «επιστράτευσε» την κόρη του όταν του ανατέθηκε να στείλει έναν φάκελο στη θεία τού Μιχάλη Λεμπιδάκη.