Χρειάστηκαν μερικά 24ωρα μέχρι οι αστυνομικοί να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τρεις από τους δράστες (σ.σ. δύο Έλληνες κι ένας ανήλικος αλλοδαπός), οι οποίοι προσήχθησαν στο Α.Τ. ΟΑΚΑ και ομολόγησαν τις πράξεις τους. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, ενώ στο σπίτι που διαμένει ο ανήλικος αλλοδαπός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, έξι κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα τύπου full face.

Ο τελευταίος συνελήφθη για την κατοχή των παραπάνω αντικειμένων και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ήταν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής 26 Ιανουαρίου, όταν περίπου 30 άτομα βγήκαν από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά περιπολικού του Α.Τ. ΟΑΚΑ, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους αστυνομικούς που επέβαιναν ως πλήρωμα στο περιπολικό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης, με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full-face και κράνη μηχανής. Στο περιστατικό επενέβησαν αστυνομικοί των ΜΑΤ, οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων χειρός, πετρών και άλλων αντικειμένων, προτού οι δράστες διαφύγουν προς τις θύρες του γηπέδου.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας από την καύση του προκλήθηκαν φθορές σε τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών. Στο σημείο του περιστατικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως πειστήρια, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες χειρός και υπολείμματα μολότοφ, με δύο στόμια γυάλινων μπουκαλιών στο ένα εκ των οποίων είχε προσαρμοστεί πανί εμποτισμένο με καύσιμη ύλη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανάλαβε η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.