Ο Έλληνας μηχανικός Απόστολος Ζαούτσος δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι μόνο το κεντρικό σούπερ μάρκετ της περιοχής λειτουργεί, καθώς τα πάντα έχουν κλείσει.

Τα πλάνα που μεταδόθηκαν όσο ο κ. Ζαούτσος μιλούσε στον ΣΚΑΙ είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης. «Ένας άνθρωπος ελέγχει τη θερμοκρασία αλλιώς δε μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ, εμένα με έλεγξαν τρεις -τέσσερις φορές» τόνισε και πρόσθεσε ότι όποιος δεν δεχθεί να μετρήσουν τη θερμοκρασία του, τον παίρνει η αστυνομία.

«Τα πράγματα είναι πολύ πιεστικά», εξηγεί και προσθέτει: «ακόμη και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα».

Ερωτηθείς για το πότε μπορεί να επιστρέψει, ο κ. Ζαούτσος απαντά: «Η εταιρεία μου δεν έχει βγάλει ακόμη ανακοίνωση ότι μπορούμε να φύγουμε, οπότε είμαι υποχρεωμένος να μείνω εδώ», σημειώνοντας ότι η «πιο αισιόδοξη εκτίμηση για επαναφορά στην κανονικότητα είναι τέλη Μαρτίου».

Ο Έλληνας μηχανικός περιγράφοντας τις δυσκολίες που βιώνουν εκεί, ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως».

Παρακολουθήστε το βίντεο: