Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζόμενων σε ΟΑΣΑ  - ΟΣΥ  Κώστας Σιορίκης, μίλησε στο Reader.gr για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωματείο.

 «Αυτή τη στιγμή χρειάζονται λίγα χρήματα ώστε σε πρώτη φάση να επισκευαστούν πολλά από αυτά και να τεθούν σε κυκλοφορία για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες».

Εκατοντάδες οχήματα  παραμένουν καθηλωμένα διότι δεν διατίθενται πιστώσεις ακόμη και για ευτελούς αξίας ανταλλακτικά «Τα κόστη αγοράς είναι φτηνά και θα καταφέρουμε να βάλουμε σε κίνηση αρκετά λεωφορεία μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά 700 περίπου νέων. Είναι αδιανόητο να παραμένουν εκτός οχήματα που αγοράστηκαν το 2009».

Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, τα δρομολόγια έχουν περιοριστεί, με αποτέλεσμα οι πολίτες να περιμένουν για ώρες στις στάσεις των λεωφορείων.

«Το 2011 ήμασταν 8.400 εργαζόμενοι και σήμερα έχουμε μείνει οι μισοί περίπου  4.600. Όποιος νομίζει ότι υποβαθμίζοντας το δημόσιο αυτό αγαθό ταλαιπωρώντας τους πολίτες, θα καταφέρει να το εκχωρήσει στους ιδιώτες,  είναι μακρά νυχτωμένος», τονίζει.