Ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε όσα έγινα χθες στο νησί και τόνισε ότι «τα πνεύματα είναι οξυμένα και από τις δύο πλευρές και φοβάμαι μήπως τα επεισόδια που είδαμε χθες είναι προπομπή χειρότερων».

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αιτούντες άσυλο επιστρέφοντας από τις διαδηλώσεις αποπειράθηκαν να περάσουν μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι ν' αντιδράσουν.

Συγκεκριμένα περίπου 300 Αφγανοί στην πλειονότητά τους αιτούντες άσυλο, επιστρέφοντας από τις διαδηλώσεις, αποπειράθηκαν να περάσουν μέσα από το χωριό για να φτάσουν στον καταυλισμό.

Άμεσα αντέδρασε ομάδα κατοίκων που χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού και σύντομα μεγάλος αριθμός κατοίκων βγήκε στους δρόμους.

Οι αιτούντες άσυλο οδηγήθηκαν στον καταυλισμό, οι κάτοικοι της Μόριας όμως παρέμειναν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Μια μερίδα από αυτούς μπήκαν στο κτήριο της κοινότητας Μόριας όπου και παράμειναν.

Ακολούθησε λαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.