Λίγο μετά τις 11.00 σήμερα στο δημοτικό κήπο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν αρχικά περίπου 300 άτομα τα οποία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» και «Μόρια, κόλαση Μόρια SOS». 

Σύντομα ειδικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος τους περικύκλωσαν.

Αν και οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες, κυρίως αφγανικής καταγωγής, διαμαρτύρονταν ειρηνικά, φωνάζοντας μάλιστα στα αγγλικά «συγγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» η αστυνομία, σύμφωνα τόσο με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσο και με τοπικά ΜΜΕ, άρχισε να απωθεί τους διαδηλωτές προς τη μεριά της πλατείας Σαπφούς στο κέντρο του λιμανιού ώστε από εκεί να αναχωρήσουν για τη Μόρια. 

Τότε και για άγνωστους λόγους άρχισαν τα επεισόδια κατά τα οποία υπήρξαν ελαφρείς τραυματισμοί διαδηλωτών κυρίως γυναικών και παιδιών που ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του πανικού που προκλήθηκε. Τελικά οι διαδηλωτές ξέφυγαν στα γύρω από το λιμάνι σοκάκια.

Ακολούθησε ένταση όταν κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρισκόταν στο λιμάνι ή και άλλων πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα όσα διαδραματίσθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Μόρια, εξήγησε ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένει την απάντηση της κυβέρνησης.

Φωτογραφίες και βίντεο: stonisi.gr