Όπως αναφέρει το epirusnews.eu, το περιστατικό πλέον επιβεβαιώνεται και από τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες λοιπόν, συμβασιούχος καθηγητής, ο οποίος είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος απόκτησης εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού και δίδασκε το μάθημα «Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία», πουλούσε σημειώσεις, έναντι 8 ευρώ, στους φοιτητές του.

Μάλιστα μέχρι να γίνει γνωστή στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στη πόλη η δραστηριότητα του συμβασιούχου καθηγητή, κατάφερε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές!

Σύμφωνα δε με άλλες καταγγελίες φοιτητών, είχε διαχωρίσει την εξέταση ανάλογα με το από που θα έπαιρναν το εκπαιδευτικό υλικό οι φοιτητές.

Ζητά απομάκρυνση του καθηγητή η Γενική Συνέλευση

Η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζει ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές» ενώ δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος. 

Επίσης ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα.

«Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.