Από τις 23 Ιανουαρίου έχουν ενταχθεί στο πλάνο για την Αττική αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκριση «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου. Συνολικά 250 αστυνομικοί και νέοι Ειδικοί Φρουροί περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς - περιοχές του κέντρου της πόλης.

Για την πληρότητα των έλεγχων:

  • πλαισιώνονται με αστυνομικούς από Υπηρεσίες τροχαίας, ασφάλειας και αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων,
  • χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ευέλικτα υπηρεσιακά δίκυκλα (scooter) και ποδήλατα, ενώ
  • έχουν εφοδιαστεί με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablet) με πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου, πραγματοποιήθηκαν 6.759 έλεγχοι σε άτομα ενώ έγιναν 1.828 προσαγωγές εκ των οποίων οι 167 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα κ.λπ. αδικήματα.

Επίσης, οι Αρχές, κατάσχεσαν μεταξύ άλλων 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού, 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου, ενώ επιπλέον εντόπισαν 3 αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου και σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυναν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.