Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι έλλειψη υπάρχει αν θέλει κανείς να πάρει 50 μάσκες. Αυτή την έλλειψη την προκαλούν οι Κινέζοι που παίρνουν κουτιά ολόκληρα που τα εξάγουν στη χώρα τους.

«Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη μασκών στο εμπόριο ή στα φαρμακεία αλλά οι μικρές ποσότητες που μας στέλνουν σε σχέση με αυτές που ζητάμε», σημείωσε ο κ. Λουράντος.

Περιέγραψε μάλιστα και ένα περιστατικό που συνέβη στο δικό του φαρμακείο όταν ήρθαν 15 Κινέζοι: «Με το που μπήκαν οι Κινέζοι έφυγαν οι πελάτες. Πήραν ό,τι μάσκα βρήκαν και ό,τι απολυμαντικό για τα χέρια δεν φαντάζομαι για να τα χρησιμοποιήσουν αλλά για να τα στείλουν στην πατρίδα τους».

Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός

Ο κ. Λουράντος τόνισε ότι ο κόσμος «δεν πρέπει να πανικοβάλλεται αν δεν βρει μάσκα σε φαρμακείο. Η χειρουργική μάσκα προφυλάσσει τους γύρω μας αν νοσούμε. Για παράδειγμα ο χειρουργός που φοράει τη μάσκα τη φοράει για να μην μεταδώσει ασθένεια στο άτομο που χειρουργεί».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών εξήγησε ότι «ο ιός μεταδίδεται είτε από στόμα είτε από τη μύτη είτε από τα μάτια. Εχουμε τα χέρια που χαιρετούμε και κάνουμε διάφορα πράγματα, αν δεν τα πλένουμε και τα βάζουμε στο στόμα στη μύτη ή στα μάτια θα έχουμε πρόβλημα».

Είμαστε υπερβολικοί

Ο κ. Λουράντος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και κάποιοι που «παίρνουν μάσκες χωρίς λόγο όπως επίσης και τα αντιικά φάρμακα. Είμαστε υπερβολικός λαός».