Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε η 414η δικάσιμος της Δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου συνεχίζεται για 4η ημέρα η αγόρευση του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου, συνηγόρου των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. 

Αυτό καθώς συνεχίζονται για όλη την εβδομάδα οι στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, κάτι που έχει πάει την καθημερινή έναρξη στις 11:00 αντί για τις 10:00. Την Τρίτη όμως υπήρξε και ένα ακόμα πρόβλημα που ήταν μια διαρροή προερχόμενη από τουαλέτα στον όροφο πάνω από την Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών και ακριβώς στο σημείο της έδρας. Χρειάστηκε να επιστρατευτούν τεχνικοί αλλά και καθαρίστρια, για να γίνει δυνατή η έναρξη της διαδικασίας. Η έναρξη της δικασίμου, πήγε πίσω ακόμα ένα μισάωρο, με τη σύνθεση της έδρας να εισέρχεται στην αίθουσα περίπου στις 11:30.

Τέλος, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της, και να περάσει από τις προειδοποιήσεις σε δράση. Απευθυνόμενη στους αστυνομικούς που βρίσκονται εντός της αίθουσας, τους κάλεσε όποιον από εδώ και πέρα δουν να χειροκροτά, να τον συνοδεύσουν άμεσα εκτός της αίθουσας. Πρακτικά βέβαια, τα χειροκροτήματα σιγά – σιγά θα σταματούσαν εκ των πραγμάτων καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται η ολοκλήρωση των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής.