Πρόκειται για περιστατικό που δεν δημοσιοποίησε ποτέ η ΕΛ.ΑΣ., καθώς η αποκάλυψη του θα «τραυμάτιζε» την εικόνα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», αφορμή για τον καυγά που κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό των δύο νέων ειδικών φρουρών, στάθηκε μία λογομαχία που είχαν με άλλη παρέα του μαγαζιού για μία κοπέλα που εργάζονταν εκεί. Αφού οι δράστες τους χτύπησαν στη συνέχεια άρπαξαν από τον έναν αστυνομικό το όπλο που είχε πάνω του (σ.σ. αμφότεροι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας), το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα θύματα πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να γλιτώσουν από το μένος των «μπράβων». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο νέους ειδικούς φρουρούς κατέληξε στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Παρέμβαση Ραγκούση και ερωτήματα

Στο θέμα παρενέβη, με ανάρτηση του στο Facebook, και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος σημειώνει ότι «ζητούμε από την κυβέρνηση να απαντήσει επειγόντως όπως έχει υποχρέωση, στα παρακάτω τρία ερωτήματα:

1. Αληθεύουν τα σημερινά σχετικά δημοσιεύματα για περιστατικό συμπλοκής αστυνομικών που περιγράφεται με τίτλους όπως: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς»;

2. Ήταν ειδικοί φρουροί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και μάλιστα είχαν πρόσφατα προσληφθεί από την κυβέρνηση;

3. Γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;

Είναι αυτονόητο πως ανάλογη του περιεχομένου των απαντήσεων της κυβέρνησης θα είναι και η αντίδρασή μας».