Ένας επιχειρησιακός σχεδιασμός που περιλαμβάνει λιγότερες διμοιρίες των ΜΑΤ και περισσότερες πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι να υπάρχουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα μία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη κι άλλη μία έξω από κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.

Ωστόσο, θα αυξηθεί η παρουσία κλιμακίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης «Πάνθηρες» και των Ομάδων Αντιμετώπισης Παραεμπορίου.

Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει σε κάθε βάρδια να υπάρχουν δύο πεζές και δύο εποχούμενες (σ.σ. με σκούτερ ή και ποδήλατα) περιπολίες, που θα κινούνται στους δρόμου των Εξαρχείων. Επίσης, θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις «σκούπα» της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της Ομάδας «Δράση».

Τέλος, προβλέπεται ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπάρχει διαθέσιμα το drone το οποίο θα μπορεί να δίνει on line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όποτε κρίνεται απαραίτητο θα αυξάνει η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ.