Ο πατέρας της ομολόγησε πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του στην αδελφή της γυναίκας του, στη Γαλλία, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ είπε ψέματα στην αστυνομία διότι φοβήθηκε και γι' αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του.

Η 7χρονη εντοπίστηκε από Γάλλους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονταν με τους Γάλλους αστυνομικούς μετά τις αποκαλύψεις πως ο πατέρας, Αμπελκά, είχε ταξιδέψει στο Παρίσι πριν την εξαφάνιση της κόρης του. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στη Γαλλία ζει η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν. 

Ο πατέρας της 7χρονης οδηγήθηκε στις αρχές το πρωί της Δευτέρας και έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς για την εξαφάνιση της μικρής.

Ο πατέρας δεν κατηγορείται για την εξαφάνιση, αλλά συνελήφθη καθώς στο σπίτι του, στο Παγκράτι βρέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι Αρχές του υπέβαλλαν ερωτήσεις για τον ρόλο της πρώην συντρόφου του που ζει στη Γαλλία, τα περίεργα τηλεφωνήματα της ημέρας της εξαφάνισης καθώς και για τις προτάσεις από ΜΚΟ να δοθεί το παιδί για υιοθεσία.

Ο πατέρας της Βαλεντίν είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ότι τον πλησίασαν τρεις φορές ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία.