Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο 19χρονος ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης και Γερμανίας στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφτεί συγγενείς του που εργάζονται ως σύμβουλοι της ΔΕΗ.

Ο νεαρός επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης τα εξωτερικά ιατρεία του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής, Στέργιος Γκανάτσιος: «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις».

Ο 19χρονος δεν θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, παρά μόνο εάν διαπιστωθεί πως πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται πως το δείγμα για κοροναϊό 33χρονου Κινέζου στο νοσοκομείο «Αττικόν» βγήκε αρνητικό. Ο 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, το «Αττικόν», μετά από ενημέρωση των γιατρών ιδιωτικής κλινικής των νοτίων προαστίων, ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα.