Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Τι είπε για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία ο πατέρας της

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της Βαλεντίν υποστήριξε στις Αρχές ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία για να συναντήσει την βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία ζήτησε να πάρει κοντά της το κοριτσάκι και φέρεται να κανόνισε τις διαδικασίες ώστε να ταξιδέψει το παιδί.

Ο πατέρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, πήγε την Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, η οποία ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο, πιθανότατα άλλου παιδιού, στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία. Το κοριτσάκι συνόδευε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πατέρα, κάποια φίλη φίλης του. Κατά τον πατέρα, η 7χρονη ταξίδεψε στη Λυών.

Γιατί αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση της 7χρονης

Ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης πριν απαγγελθούν κατηγορίες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοκλήση του πατέρα με την μικρή, όπου το κοριτσάκι φαίνεται να δείχνει απόλυτα ευδιάθετο και ήρεμο. Σύμφωνα με τον πατέρα, όλο αυτό το διάστημα, μιλούσε κάθε μέρα με την κόρη του, αλλά από φόβο για τις νομικές συνέπειες αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα οι οποίοι μετά την δίωξη του Εισαγγελέα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση διαμονής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν

Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν εμφανίστηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα επικοινώνησε με τις γαλλικές αστυνομικές Αρχές και υποστήριξε ότι είναι η μητέρα της, που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, από την κατάθεση του πατέρα της Βαλεντίν ότι ήταν νεκρή.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενοι οι δύο γονείς να σχεδίαζαν από κοινού τη φυγάδευση της μικρής στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τις τελευταίες ώρες προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο (σ.σ. την αδερφή του και θεία της μικρής) είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,

  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,

  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών διακρίβωσαν ότι ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν είχε εκδώσει και αεροπορικό εισιτήριο, σχεδιάζοντας τη μετάβαση του στη Γαλλία στις 12 Φεβρουαρίου 2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις και από έξι φίλους του πατέρα της κοπέλας, ανάμεσα τους και ο συγκάτοικος του.

Ο πατέρας δεν κατηγορήθηκε για την εξαφάνιση, αλλά συνελήφθη καθώς στο σπίτι του, στο Παγκράτι βρέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι Αρχές του υπέβαλλαν ερωτήσεις για τον ρόλο της πρώην συντρόφου του που ζει στη Γαλλία, τα περίεργα τηλεφωνήματα της ημέρας της εξαφάνισης καθώς και για τις προτάσεις από ΜΚΟ να δοθεί το παιδί για υιοθεσία.

Ο πατέρας της Βαλεντίν είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ότι τον πλησίασαν τρεις φορές ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία.