Από την αστυνομία εκφράζονταν φόβοι ότι ο 43χρονος είχε «ταμπουρωθεί» και περίμενε αρματωμένος τη σύλληψή του σε ορεινή περιοχή του Επάνω Μεραμβέλλου, καθώς είχε βρεθεί το όχημα του χωρίς την καραμπίνα και τις σφαίρες, όμως τελικά φαίνεται να έχει δείξει διάθεση να παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ήδη από την Τρίτη υπήρξε επικοινωνία στενών συγγενικών προσώπων του με τον δικηγόρο Γιώργο Στειακάκη για την παράδοση του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αφού υπήρξε επικοινωνία και με τον ίδιο, δόθηκαν ρητές διαβεβαιώσεις ότι θα παραδοθεί και ακολούθησαν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις αρμόδιες αρχές.

Το πότε και πού θα παραδοθεί κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι από τις Αστυνομικές Αρχές είχαν εκφραστεί φόβοι ακόμα και για την ζωή του εξαιτίας των όσων ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με στενό συγγενικό του πρόσωπο τη νύχτα του φονικού.

Ο 43χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, κατάφερε να κρυφτεί πολύ καλά και να μην εντοπιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ορεινή περιοχή βορείως της Νεάπολης.

Πώς έγινε το έγκλημα

Όλα συνέβησαν στις 18:00 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας όταν 73χρονος Μ.Φ. κτηνοτρόφος με τον 45χρονο γιο του και τον 53χρονο γαμπρό του βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο του ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή Περάμπελα στις Κουρούνες του νομού Λασιθίου.

Οι τρεις άνδρες κάποια στιγμή βλέπουν τον 43χρονο να τους πλησιάζει με το αγροτικό του όχημα. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο κι αφού κάνουν μία έντονη συζήτηση για κάποιες κτηματικές διαφορές που είχαν ο 43χρονος βγάζει την καραμπίνα κι αρχίζει να πυροβολεί σκορπίζοντας τον θάνατο.

Ο 73χρονος πέφτει νεκρός ενώ ο 45χρονος γιος του δέχεται μία σφαίρα στην κοιλιά και πέφτει αιμόφυρτος. Την ίδια στιγμή, ο 53χρονος τραυματίζεται ελαφρά από σκάγια.

Μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης μπαίνει στο αγροτικό του και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 45χρονος νοσηλεύεται για δεύτερο εικοσιτετράωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.