Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα συνδράμει ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία προκειμένου οι μαθητές να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο.

Επίθεση από 17 άτομα 

«Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος. Το κάνανε για να με τελειώσουνε. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ αλλά έφαγα ξύλο από 17 άτομα», λέει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση.

«Πηδούσανε πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν πραγματικά σαν να ήθελαν να τον σκοτώσουν», είπε η αδερφή του.

Όπως ισχυρίστηκε η κοπέλα, της έχουν κλέψει δύο φορές χρήματα και «με φτύσανε λέγοντάς μου χυδαίες λέξεις».

Ο 17χρονος πλησίασε έναν από την παρέα που έκανε bullying στην αδερφή του και στη συνέχεια του έστησαν καρτέρι «και άρχισαν να με γρονθοκοπούν και να με χτυπούν».

«Ούρλιαζα, ένα παιδί με κράταγε. Του είχα πιάσει το κεφάλι αγκαλιά» είπε η νεαρή.

«Πήγα να προστατέψω την αδερφή μου. Θα το έκανα 100 φορές ακόμα, δεν μετανιώνω για τίποτα», ανέφερε ο νεαρός.

Από την επίθεση έχει αιμάτωμα στο μάτι και ένα μεγάλο κόψιμο κάτω από το μάτι ενώ η οικογένεια έκανε μήνυση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Καλαϊτζίδης, το περιστατικό έγινε «μπροστά στα μάτια των καθηγητών»

Ο δικηγόρος του 17χρονου έκανε λόγο για ακραία επίθεση, κατά την οποία οι δράστες χρησιμοποίησαν ακόμα και αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα ο ανήλικος μαθητής να κινδυνέψει να χάσει το αριστερό του μάτι.

«Οι γονείς θέλουν να αποδοθούν ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.