Μια αποστροφή του λόγου, του τελευταίου εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που αγόρευσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής (και ίσως κάποιες προηγούμενες κυρίως του Κώστα Παπαδάκη) προκάλεσαν την παρέμβαση του αναπληρωτή εισαγγελέα. 

Ο Άγγελος Βρεττός, είχε υπενθυμίσει τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη που αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα, και τόνισε: «Μην ξεχνάμε τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη και άλλων απέναντι στον αναπληρωτή εισαγγελέα. Αλήθεια θα κάνω έναν συνειρμό εδώ: Τι λένε τώρα που ο αναπληρωτής εισαγγελέας αρνήθηκε να κάνει πρόταση; Έχουν την ίδια εκτίμηση και στάση απέναντι του; Πώς ερμηνεύουν τη σιωπή του;»

Ο Στέλιος Κωσταρέλλος, παίρνοντας τον λόγο από την πρόεδρο, σημείωσε ότι δικονομικά δεν προβλέπεται αγόρευσή του.  «Δεν προβλέπεται δικονομικά αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα. Όπως ο αναπληρωτής πρόεδρος συμμετέχει στη διαδικασία, δεν συμμετέχει στη διάσκεψη. Το ίδιο ισχύει και για τον αναπλητωτή εισαγγελέα».

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να σημαίνει ότι η σιωπή του μετά την εισαγγελική πρόταση, δεν πρέπει να εκληφθεί ως συναίνεση.  Ο Άγγελος Βρεττός, απευθυνόμενος στην έδρα, σημείωσε ότι η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, στο τέλος της εισαγγελικής πρότασης, τον ρώτησε αν θα λάβει τον λόγο, με την πρόεδρο να σημειώνει χωρίς να επιβεβαιώνει ευθέως «Όλα έχουν καταγραφεί».