Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς ομάδες αλλοδαπών συγκρούστηκαν με ρόπαλα, μαχαίρια, καδρόνια, μπουκάλια, πέτρες κ.ά., ενώ υπήρξαν και πυροβολισμοί.

Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, φαίνεται η στιγμή όπου πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί και στη συνέχεια ακολουθεί χαμός.

Στο βίντεο διακρίνονται περίπου δέκα άτομα, τα οποία ρίχνουν έναν άνδρα στο έδαφος, τον οποίο ξυλοκοπούν, =μαχαιρώνουν και χτυπούν με ό,τι βρίσκουν. Εκείνος καταφέρνει να σηκωθεί αλλά λίγα μέτρα παραπέρα τα ίδια άτομα του δίνουν τα τελειωτικά χτυπήματα. Στη γωνία του δρόμου πέφτουν πυροβολισμοί και όλα αυτά συμβαίνουν σε ώρα αιχμής στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας με τον κόσμο να περνάει αμέριμνος

Ακόμα φαίνεται ένας ανυποψίαστος οδηγός ταξί, ο οποίος έχει βρεθεί στη μέση της συμπλοκής με αποτέλεσμα να δεχθεί κι εκείνος την οργή τους. Ομοεθνείς του θύματος τον παίρνουν στα χέρια, την ώρα καταστηματάρχες της περιοχής κατεβάζουν άρον άρον τα ρολά στα μαγαζιά τους για να σωθούν από τα πυρά.

Το χρονικό της συμπλοκής

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε στις 12:50 για άγρια συμπλοκή με ρόπαλα, μαχαίρια, καδρόνια, μπουκάλια, πέτρες κ.ά., ενώ υπήρξε αναφορά και για πυροβολισμούς.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί βρήκαν τουλάχιστον δύο άτομα αιμόφυρτα στο έδαφος, ζητώντας να σπεύσουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ένας από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξέπνευσε.

Το άτομο αυτό φέρεται να είχε δεχτεί χτυπήματα από μαχαίρι σε ζωτικά όργανα, ενώ μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει και ο δεύτερος.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 13:45 επιβεβαιώθηκε η αναφορά για πυροβολισμούς, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκουν στο σημείο περισσότερους από 10 κάλυκες.

Σύμφωνα με τις αρχές όλα έγιναν για το ποιος θα πάρει τα σκήπτρα του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή αλλά και για το που θα στηθούν τα τραπεζάκια με τα λαθραία τσιγάρα αλλά και τα σημεία για τη διακίνηση ναρκωτικών. Τα μέλη ήταν οπλισμένα και προετοιμασμένα για όλα.

Κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας συλλέγει στοιχεία από το σημειο της συμπλοκής. Συνολικά έγιναν 15 προσαγωγές.