Συμμορίες από Ασιάτες και Αφρικανούς, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών, στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και στο trafficking, έχουν βρει… πεδίο δόξης λαμπρό στο «αμαρτωλό τρίγωνο» μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Μοναστηρακίου. Μία βόλτα στην οδό Σοφοκλέους, εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών τις «χρυσές» εποχές, αποτυπώνει ανάγλυφα την εικόνα της περιοχής.

Τοξικομανείς κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών όχι απλά στις γωνίες, αλλά ακόμη και στη μέση του δρόμου.  Η μυρωδιά από την ινδική κάνναβη είναι αποπνικτική, ενώ ακόμη κι αν δεν καπνίζεις δεκάδες άτομα που πωλούν λαθραία τσιγάρα θα έρθουν να σου «διαφημίσουν», αρκετά επιτακτικά, την πραμάτεια τους.

Ανάλογες εικόνες συναντά κανείς και στους άλλους δρόμους του «αμαρτωλού τριγώνου», όπως η Γερανίου, η Μενάνδρου, η Ευριπίδου και η Χαλκοκονδύλη. Παρά τις κατά καιρούς αστυνομικές επιχειρήσεις, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται αλλά όπως φάνηκε και από την αιματηρή συμπλοκή της Πέμπτης, το αντίθετο –γιγαντώνεται.

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την περιοχή

Μετά την άγρια δολοφονία του 23χρονου Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 25χρονου ομοεθνούς του, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλέγει 13 κάλυκες από το σημείο, φαίνεται πως στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισαν να κινηθούν. Πηγές ενημέρωσης από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα εκπονηθεί και εφαρμοστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για να «καθαρίσει» η περιοχή από τις συμμορίες που τη λυμαίνονται.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι εντός των επόμενων 48 ωρών θα δούμε επιχειρήσεις «σκούπα» στο «αμαρτωλό τρίγωνο», ωστόσο, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν και πως θα μπορέσει η ΕΛ.ΑΣ. να κερδίσει αυτό το μεγάλο στοίχημα!