Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπαλάσκας αφενός είπε ότι ο αστυνομικός είναι πολύ όμορφος και... θα περάσει καλά στη φυλακή, αφετέρου πρόσθεσε πως «ό,τι πάθει καλά να το πάθει» και μάλιστα επέμεινε σε αυτή τη δήλωση.

«Είναι όμορφος. Θα μου πείτε, γιατί το λέτε. Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός και πας φυλακή περνάς ωραία. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή, πάρα πολύ ωραία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είπε στον Σταύρο Μπαλάσκα πως έκανε «φάουλ» με αυτή τη δήλωση αλλά ο κ. Μπαλάσκας επέμεινε: «Να σας φέρω δέκα παραδείγματα; Σας είπα πως το επιβραβεύω; Είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που πηγαίνουν φυλακή, ξέρετε πάρα πολύ καλά, οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντιπέρα όχθη».

«Για να καταλάβετε τι είπα θα πω πως δεν υπάρχει αστυνομικός ο οποίος περνάει στην αντιπέρα όχθη, μπαίνει στην μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομος, ληστής, οτιδήποτε, πάει στη φυλακή και τον περιμένουνε όλοι με ανοιχτές αγκάλες να τον υποδεχτούν. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είτε είναι βαρύ, είτε είναι ελαφρύ, ο αστυνομικός όταν κάνει παράνομες πράξεις και θέλει να γίνει ποινικός, να φεύγει από την αστυνομία και να γίνει ότι θέλει. Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 ανθρώπους. Δεν μπορεί να ακούγεται αστυνομικός εν ενεργεία ληστής. Δεν μπορώ να το ακούω αυτό, ενοχλούμαι αφάνταστα εγώ και οι συνάδελφοί μου. Μου είναι αδιανόητο, μου είναι τρελό να σκέφτομαι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που φορά τη στολή που φοράω εγώ, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο που του έδωσε η υπηρεσία να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη και να πηγαίνει να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες, σε φτωχούς ανθρώπους», είπε ο κ. Μπαλάσκας.

«Και ότι πάθει καλά να το πάθει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει» είπε χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ξέρω συνάδελφό μου από την Άμεση Δράση ο οποίος ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά και πήγε στον Δομοκό, τον βρήκανε στο ντους και τον κάνανε κομμάτια, του σπάσανε το κεφάλι. Νοσηλεύτηκε για ένα μήνα. Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν, δεν είναι δικό μας θέμα. Οι αστυνομικοί εν ενεργεία στις φυλακές δεν περνούν καλά. Να το ξέρουν οι συνάδελφοι που οραματίζονται ότι μπορούν να πάρουν το υπηρεσιακό τους όπλο και να κάνουν παράνομες πράξεις. Στις φυλακές θα τους περιμένουν 1.000 ποινικοί και θα περάσουν όμορφα», ανέφερε ο συνδικαλιστής.

«Έχω πει και στο παρελθόν όταν ένας αστυνομικός κλέβει μία τσίχλα πρέπει να τρώει ισόβια. Ξέρετε γιατί το είπα; Γιατί δεν μετράει το ποσό αλλά η πράξη. Για εμένα και τους συναδέλφους μου είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω την παραμικρή παράνομη πράξη», σχολίασε.

Για το περιστατικό με τους ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Ο αστυνομικός δεν είναι Έλληνας πολίτης. Λέμε είμαστε ένστολοι πολίτες, αλλά ο κανονισμός λέει πως είμαστε πάντα σε υπηρεσία και το όπλο μας εμείς επιλέγουμε αν το έχουμε πάνω μας. Στη χρήση του όπλου, ο αστυνομικός το βγάζει για να αντιμετωπίσει μία έκνομη ενέργεια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι παράνομο».

Ο κ. Μπαλάσκας επανέλαβε τους ισχυρισμούς του και στον ΣΚΑΙ λέγοντας πως ο αστυνομικός που συνελήφθη «θα περάσει καλά στη φυλακή γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη Δημοκρατία μας, δυστυχώς παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς. Δεν δικαιολογώ τους άγραφους νόμους, τους κατακρίνω. Οτιδήποτε είναι πέρα του νόμου και της λογικής το κατακρίνω».

«Δυστυχώς υπάρχουν και δυστυχώς γίνεται και το ξέρουν αυτοί που το κάνουν. Δηλαδή πόσο να εκραγώ με έναν άνθρωπο που έχει κάνει ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο και φοράει τη στολή και το σήμα που φοράω εγώ, ο Μπαλάσκας», συμπλήρωσε.

«Για οποιοδήποτε βρώμικο και βρωμιάρη αστυνομικό που μπαίνει στη φυλακή έχουμε επεισόδια, έχουμε αστυνομικούς οι οποίοι έχουν βιαστεί, έχουν τραυματιστεί πάρα πολύ. Τα κατακρίνουμε σε μία δημοκρατική κοινωνία. Είναι σαν ότι γίνεται με τους παιδεραστές, θυμηθείτε τον Δουρή. Εύχομαι να μην συμβεί. Συνήθως τους βάζουνε σε πτέρυγες και τους προστατεύουν αλλά για πόσο; Συνήθως είναι πολλά τα χρόνια στη φυλακή»,

Σε σχόλιο των δημοσιογράφων για τον αστυνομικό που συνελήφθη ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Με πονάτε. Ο αστυνομικός αυτός, ο συνάδελφος εντός εισαγωγικών, είναι υπαρχιφύλακας, δίνει εντολές. Είναι σε μία υπηρεσία που έχει συσταθεί μόνο και μόνο για να πιάνει ληστές. Είναι μία υπηρεσία που έχει χάσει δύο νεαρά παιδιά που καταδίωκαν ληστές. Και αυτός έχει κάνει δέκα ληστείες. Τι μπορώ να πω; Να βρω μια γωνία να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο; Είμαι τόσο νευριασμένος που τα παιδιά της ΔΙΑΣ θα σταματήσουν έναν πολίτη και θα τους πει “με σταματάτε εσείς που κάνετε ληστείες”».

«Η ομάδα ΔΙΑΣ έχει καταδιώκει ληστές, έχει χάσει δύο παιδιά και έχουμε άνθρωπο που έκανε ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.