Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν ο πατέρας της Βαλεντίν ομολογήσει πως το παιδί βρίσκεται στη Γαλλία, μάρτυρας αποκάλυψε στο «Φως στο Τούνελ» πως η 7χρονη βρίσκεται σε ξένη χώρα με τη μητέρα της.

«Τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Αμπελκά ζήτησε από συγγενικό μου πρόσωπο που τον γνώριζε να πάρει το κορίτσι μαζί της μόνιμα στη Γαλλία. Αυτό όμως δεν έγινε και ο πατέρας της μικρής μας είπε ότι βρήκε κάποια άλλη γυναίκα. Αυτή ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πάρει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία στη μητέρα του που δεν ήταν νεκρή, όπως ψέματα σας είπε ο πατέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Η εκπομπή συνομίλησε και με γονείς συμμαθητών της Βαλεντίν, οι οποίοι ανέφεραν πως τα παιδιά πανηγύριζαν όταν άκουσαν ότι η 7χρονη εντοπίστηκε.

«Επειδή το αγαπήσαμε όλοι αυτό το κοριτσάκι, χαρήκαμε πάρα πολύ που βρέθηκε ζωντανή. Υπήρχε ανακούφιση στα παιδιά. Όταν έμαθαν οι συμμαθητές της την είδηση, χοροπηδούσαν από τη χαρά τους», είπε μητέρα συμμαθήτριας της Βαλεντίν στο Φως στο Τούνελ.

«Μου λείπει»

«Θα ήθελα να πάω στην Γαλλία για να δω την Βαλεντίν, καθώς εκείνη δεν έχει διαβατήριο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μου λείπει», είπε ο πατέρας στον ΑΝΤ1.

«Απολογούμαι σε όλους για το λάθος που έκανα, λυπάμαι πολύ. Δεν ήθελα να προκαλέσω κακό σε κανέναν», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 7χρονης μετά την απολογία του στον ανακριτή την Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο δικηγόρος του πατέρα, Βασίλης Νουλέζας, τόνισε πως η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της στην υπόθεση, αφού αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας δεν είχε κακή πρόθεση γα το παιδί του. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι προέχει να πιστοποιηθεί η συγγενική σχέση του κοριτσιού με τον πελάτη του, προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης.

Βαλεντίν: Είμαι με τη μαμά μου, είμαι χαρούμενη 

Ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha, παρουσιάζει τον κ. Νουλέζα να επικοινωνεί με την 7χρονη, προκειμένου για να συλλέξει στοιχεία και ν' αποδείξει ότι ο πατέρας της δεν την έθεσε σε κίνδυνο.

Με την άδεια της βιολογικής μητέρας που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η 7χρονη λέει:

«Είμαι η Βαλεντίνα, είμαι καλά. Είμαι με τη μαμά μου και είμαι πολύ καλά. Ναι είμαι καλά, είμαι χαρούμενη που θα δούμε τη μαμά μου και την αδελφή μου».

Ακόμα σε κάποια στιγμή της συνομιλίας ρωτάει εάν είναι καλά ο πατέρας της, με τον κ. Νουζέλα να της λέει ότι είναι καλά.

Η Βαλεντίν εντοπίστηκε στη Γαλλία 53 μέρες μετά την φυγή της στην Ελλάδα. Το παιδί έφυγε από τη χώρα στις 21 Δεκεμβρίου.