Μετά την πρώτη ιατροδικαστική γνωμάτευση, που εκτός από την εγκεφαλίτιδα κάνει λόγο και για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, όλοι περιμένουν τις απαντήσεις της νεκροψίας - νεκροτομής που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα. Αυτό καθώς αργά το απόγευμα της Κυριακής, ιατρικές πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του άτυχου κοριτσιού να οφείλονται στην πάθηση του.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, όπου έχει πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις από τους γονείς, με τη βοήθεια διερμηνέα καθώς είναι Σύροι. Αμφότεροι εμφανίζονται επηρεασμένοι από την τραγωδία και δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το συνέβη με το μόλις 11 μηνών βρέφος που εξέπνευσε. Κατάθεση στην Αστυνομία θα δώσει κι ένα ακόμη ζευγάρι, που διέμενε μαζί τους στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής επιχειρούν να σχηματίσουν το προφίλ της συγκεκριμένης οικογένειας, ενώ είναι πολύ πιθανό να εξεταστούν από γιατρό και τα άλλα δύο παιδιά των Σύρων. Ο λόγος για τη δίδυμη αδερφή του άτυχου κοριτσιού κι ένα αγοράκι 2,5 ετών. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι είναι πολύ πιθανό να κληθούν για κατάθεση και οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ που φρόντισαν για τη μίσθωση του διαμερίσματος στου Ζωγράφου, αφού πρώτα εξέτασαν το προφίλ των δύο ζευγαριών.