Ο 17χρονος μιλώντας στην εκπομπή του Mega Live News, περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε όταν 17 άτομα τον χτύπησαν στο προαύλιο του σχολείου στον Βύρωνα:

«Ήμουν πεσμένος και με πατούσαν στο κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο. Με είχαν κυκλώσει πραγματικά και άρχισαν να με χτυπούν όλοι μαζί. Δεν μπορούσα να φύγω από κάπου. Προσπάθησα να αμυνθώ όσο μπορούσα αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο με τόσα άτομα να κάνεις κάτι»

«Το τραγικό ήταν ότι συνέχιζαν να με χτυπούν πιο δυνατά όταν έπεσα κάτω γιατί δεν μπορούσα να αμυνθώ. Με χτυπούσαν από τον αυχένα μέχρι το κεφάλι. Υπήρχαν κάποια χτυπήματα στο σώμα μου πιο κάτω, αλλά είχαν επικεντρωθεί εκεί πέρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι αν δεν ήταν «η αδερφή μου προσπαθούσε να με προστατέψει με κάποιους φίλους μου. Δεν ξέρω αν θα κάναμε αυτή την κουβέντα», ενώ καθηγητές και συμμαθητές κοιτούσαν άπραγοι.

Αναφορικά με το πώςε ξεκίνησε το συμβάν ανέφερε ότι 45 λεπτά νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, κατέβηκε στην αυλή και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από έναν μαθητή του Γυμνασίου που συστεγάζεται για όσα είχε κάνει στην αδερφή του.

«Του ζήτησα το λόγο και τους ζήτησα εξηγήσεις γι' αυτό που έκανε στην αδερφή μου. Όπως ξέρετε της είχαν κλέψει χρήματα, την είχαν φτύσει στο πρόσωπο. Γενικότερα, δεχόταν πολλές φραστικές επιθέσεις και δεν μπορούσα να είμαι απλός παρατηρητής».

Αν συνέχιζαν μισό λεπτό τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία

«Έστω και μισό λεπτό να συνεχίζονταν, τα χτυπήματα θα ήταν μοιραία», λέει ο πατέρας του 17χρονου που μιλάει για πρώτη φόρα

«Το παιδί στο οποίο πήγε να ζητήσει τον λόγο ο γιος μου έστειλε μηνύματα σε μια ομάδα παιδιών και τους είπε πως στο επόμενο διάλειμμα σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου, καθώς θα πέσει ξύλο. Με απίστευτη βιαιότητα, στοχευμένα στο κεφάλι και το πρόσωπο με κίνδυνο να χάσει την όρασή του στο αριστερό μάτι».

Τέλος είπε, «ήρθε η μαμά ενός παιδιού η οποία θέλησε να μου ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο τον χτύπησε το παιδί της, δηλαδή το παραδέχθηκε η γυναίκα».

Ο μαθητής τονίζει ότι:

«Θέλω να τους δω να δικάζονται, θέλω να τους δω να καταδικάζονται», ενώ οι γονείς του έχουν ήδη κινηθεί νομικά με στόχο οι δράστες να τιμωρηθούν και να μην το επαναλάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε το σχολείο στον Βύρωνα και προανήγγειλε το μέτρο του «Δασκάλου Εμπιστοσύνης», ενώ υποστήριξε ότι ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης κατά μαθητή είναι γος καθηγήτριας του σχολείου.