Τα σημάδια κακοποίησης που βρέθηκαν στη σορό του βρέφους και τα οποία επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική έκθεση ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής καθώς το μωρό υπέφερε από επιληπτικούς σπασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αργά το βράδυ της Δευτέρας, τα φάρμακα για τους επιληπτικούς σπασμούς είναι δυνατόν να προκαλέσουν σημάδια ανάλογα με αυτά που παραπέμπουν σε «σεξουαλική κακοποίηση» γι' αυτό και οι αξιωματικοί του τμήματος ανηλίκων εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη χρήση του όρου.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open, η διαδικασία της προανάκρισης συνεχίζεται πολύ προσεκτικά από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και την διαρκή εποπτεία της Εισαγγελέως Ανηλίκων, ωστόσο, κανείς ακόμα δεν έχει συλληφθεί και μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφανθεί για τις κατηγορίες.

«Μετά το νεκροτομικό έλεγχο, προέκυψαν στοιχεία παρά φύσιν σεξουαλικής κακοποίησης. Η προσωρινή αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη» δήλωσε ο ιατροδικαστής σε δημοσιογράφους.

Το βράδυ της Δευτέρας η μητέρα του βρέφους από τη Συρία υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «το παιδί ήταν δυσκοίλιο και του έκανε συχνά κλύσματα».

Σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο του βρέφους είναι και οι γείτονες του ζευγαριού στη γειτονιά του Ζωγράφου που έχουν δηλώσει στις κάμερες ότι άκουγαν το μωρό να κλαίει αλλά δεν υποψιάζονταν κάτι κακό. «Η οικογένεια δεν έβγαινε συχνά και τα παράθυρα του διαμερίσματος ήταν συνεχώς κλειστά» δήλωσαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι γονείς του παιδιού από τη Συρία διαμένουν σε μισθωμένο διαμέρισμα από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων. Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι 2,5 ετών, τα οποία εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Τις τελευταίες ημέρες στο διαμέρισμα της οικογένειας φιλοξενούνταν και μια ακόμα οικογένεια με ένα μωρό.

Οι γονείς του άτυχου βρέφους, πολύ μικροί σε ηλικία, 24 ο πατέρας και νεότερη η μητέρα βρίσκονταν τη Δευτέρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.