«Τους καλούμε να αποχωρήσουν από το αμαξοστάσιο και αν δεν αποχωρήσουν οι συνέπειες θα είναι βαριές. Καλό θα είναι να επανέλθει η ψυχραιμία και η κοινή λογική και να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία τους επιβάτες», δήλωσε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καραμανλής στον ΣΚΑΙ: «αυτό που συνέβη δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της ελληνικής νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών», είπε και συμπλήρωσε: «Χθες στις 19:00 πάρθηκε μία απόφαση ότι θα συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία, χωρίς να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό, η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

«Ήρθα εδώ για να πω στους εργαζομένους, να τους προειδοποιήσω, να κάνω έκκληση ότι πρέπει να ανοίξει το αμαξοστάσιο. Εάν δεν ανοίξει, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Και επειδή ζούμε σε ένα κράτος δικαίου δεν υπάρχει ασυλία για συντεχνίες. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί αυτά που ανέχονταν οι άλλες κυβερνήσεις» είπε ο κ. Καραμανλής.

«Πολλοί από τους εργαζομένους, διότι η πλειοψηφία ήθελαν να πάνε να δουλέψουν, πήγαν στο αμαξοστάσιο στου Ρέντη και βρήκαν κλειδωμένα τα αμαξοστάσια από συγκεκριμένα σωματεία που ελέγχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις», υποστήριξε.

«Μία οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους του να δουλέψουν. Εμείς θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα» είπε και ανέφερε πως «μίλησα με τον διευθύνων σύμβουλο της ΟΣΕ και θα καλέσουνε σε απολογία και θα ασκηθούν αυτά που πρέπει να ασκηθούν πειθαρχικά στους εργαζομένους».

Ο κ. Καραμανλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η απεργία μέσα στη μέρα.

Καταφέρθηκε κατά των σωματείων των σταθμαρχών και των κλειδούχων: «αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλειδώσανε το αμαξοστάσιο. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για δικαστικές κινήσεις γιατί «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν μπορεί μία συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία συναδέλφους και αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον Προαστιακό» και σχολίασε πως «δεν θα ανεχτούμε αυτές τις συμπεριφορές».

«Σημασία δεν έχει από ποιον υποκινήθηκαν, σημασία έχει το αποτέλεσμα» ανέφερε.

«Η απεργία που είχε ανακοινωθεί αφορούσε τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών. Υπάρχει ο νόμος για το 50+1 αλλά εφόσον ο νόμος αφορά δευτεροβάθμιο φορέα αυτός ο νόμος δεν ισχύει, επομένως μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Εμείς ως κυβέρνηση σεβόμαστε την απεργία» δήλωσε ο κ. Καραμανλής στον ΣΚΑΙ.