Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση: «Το ανωτέρω βρέφος σήμερα 1) δεν φέρει κακώσεις σώματος, 2) ο παρθενικός υμένας εν διαπλάσει, δε φέρει κακώσεις, 3) στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ο ίδιος ιατροδικαστής (σ.σ. για την ακρίβεια ένας από τους τρεις που εξέτασαν το άψυχο κορμάκι του βρέφους) χθες Δευτέρα μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες για «πρωτοφανή στα χρονικά σεξουαλικά κακοποίηση», ωστόσο, στην επίσημη έκθεση δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά. Στην ίδια έκθεση, αναφέρει ακόμα ότι: «Η αιτία θανάτου του ανωτέρω βρέφους θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής», κάτι που πάντως είχε επισημάνει και στη δήλωση του προς τους δημοσιογράφους. 

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του παιδιού, είχε υποστηρίξει καταθέτοντας στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι πολλές φορές χρειαζόταν να χορηγεί θεραπεία με μορφή υπόθετου στο βρέφος, την ώρα μάλιστα, που είχε σπασμούς και έντονες κρίσεις. Μάλιστα, είχε καταθέσει και ο θεράπων ιατρός του παιδιού, ο οποίος φέρεται να είπε στην ΕΛ.ΑΣ.: «Ναι, θα ήταν πιθανό τα σημάδια αυτά στο παιδί να έχουν δημιουργηθεί από τον τρόπο χορήγησης της θεραπείας αν μάλιστα είναι συχνή και δεν γινόταν με το σωστό τρόπο».

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται, ωστόσο, αφορά πλέον το τυχόν αδίκημα της κακοποίησης ανηλίκου. Τόσο οι γονείς του άτυχου βρέφους, όσο και οι φίλοι του ζεύγους αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι καθώς δεν έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον τους.