Κυριακή βράδυ και δύο μέλη της συμμορίας σπάνε τον υαλοπίνακα σουπερμάρκετ στον Πειραιά, μπαίνουν μέσα και αφαιρούν είδη, κυρίως φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 1.464 ευρώ. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, μετά την κινητοποίηση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι δύο δράστες καταλήγουν με χειροπέδες. Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, 25 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων από σουπερμάρκετ σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Νίκαια, Παγκράτι, Ταύρο, Αμπελόκηπους, Πετρούπολη, Πέραμα, Χαϊδάρι, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο και Ίλιον.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προέκυψε πιθανή εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου, ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ η δράση της συμμορίας φαίνεται πως ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι οι δύο συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί κατά το παρελθόν περίπου 50 φορές για σωρεία υποθέσεων, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Το modus operandi της συμμορίας «μπουκαδόρων»

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγιζαν σουπερμάρκετ, βραδινές, μεταμεσονύκτιες ή πρώτες πρωινές ώρες και εισερχόταν στο εσωτερικό τους παραβιάζοντας την είσοδο ή θρυμματίζοντας τον υαλοπίνακα της θύρας.

Ακολούθως αφαιρούσαν κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες μετέφεραν με υφασμάτινες τσάντες, αθλητικούς σάκους, νάιλον σακούλες απορριμμάτων, ακόμα και σε σάκους μεταφοράς οικοδομικών υλικών. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.