Ο κ. Καμπαγιάννης, σε επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Ν. Καρακούκη, σημειώνει ότι παρακολούθησε «με αποτροπιασμό, όπως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, τις εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο του 11μηνου βρέφους που απασχόλησε τις τελευταίες μέρες (από 16/2/2020) την κοινή γνώμη. Με αφορμή τον θάνατο του βρέφους, ξετυλίχτηκε μια χυδαία εκστρατεία κανιβαλισμού και κατασυκοφάντησης των ταλαίπωρων γονέων του, προσφύγων Συριακής υπηκοότητας, και δη του πατέρα του, ο οποίος στοχοποιήθηκε ως δήθεν δράστης παρά φύσιν ασέλγειας σε βάρος του τέκνου του».

Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τη δήλωση του Σωτήρη Μπουζιάνη για την υπόθεση και το τελικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις που έφερε το βρέφος ήταν αποτέλεσμα θεραπευτικής αγωγής, ο κ. Καμπαγιάννης καταλήγει:

«Ανεξαρτήτως της επιθυμίας των γονέων να διεκδικήσουν στα αστικά ή/και στα ποινικά δικαστήρια την ηθική τους δικαίωση για τον ψυχολογικό βιασμό που υπέστησαν μετά τον χαμό του τέκνου τους, καθήκον σας, κύριε Προϊστάμενε, είναι να περιφρουρήσετε το γόητρο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και μαζί το κύρος της Δικαιοσύνης, προβαίνοντας σε όλες τις κατά νόμο απαιτούμενες ενέργειες. Είμαι βέβαιος ότι θα το πράξετε».

Ολόκληρη η επιστολή του: