Σύμφωνα με το voria.gr, o άτυχος λύκος προφανώς αναζητούσε τροφή στο χωριό και στην αναζήτησή του μέσα στις αυλές έφτασε στην καγκελόπορτα του σπιτιού όπου, προσπαθώντας να την υπερπηδήσει, εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε.

Αμέσως οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, κτηνίατρο και την Πυροσβεστική, ώστε να απεγκλωβίσουν σώο το άτυχο άγριο ζώο.

Όμως, την περίπτωση θα αναλάβει ο «Αρκτούρος», προκειμένου κατά τον απεγκλωβισμό να αποφευχθεί ενδεχόμενος θανάσιμος τραυματισμός του λύκου.

Φαίνεται ότι θα τα καταφέρει λύκος

Όπως αναφέρει το GrTimes.gr, η περιπέτεια του λύκου φαίνεται πώς θα έχει αίσιο τέλος, αφού πλέον ανέλαβε ο «Αρκτούρος», ο οποίος εκτός από την αρκούδα, εξειδικεύεται και στην προστασία του λύκου, διαθέτοντας μάλιστα σχετικό καταφύγιο και σύντομα, μόλις γιατρευτεί, θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο Πάνος Στεφάνου, εκπρόσωπος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», δήλωσε στο GrTimes, ότι ο λύκος έχει μεταφερθεί στο κτηνιατρείο της οργάνωσης στον Αετό Φλώρινας.

«Αρχικά του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Έχει χάσει αρκετό αίμα αλλά φαίνεται ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Θα του γίνουν κάποια ράμματα για να κλείσει η πληγή και θα μείνει στη συνέχεια εκεί για κάποιο διάστημα, έτσι ώστε να αναρρώσει και να πάρει και κάποια αντιβίωση πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος» επισήμανε ο κ. Στεφάνου.